Οι μέλισσες μπορούν να δώσουν πληροφορίες για την υγεία των κατοίκων των πόλεων

Οι μέλισσες θα μπορούσαν να δώσουν πληροφορίες για το μικροβιακό τοπίο των πόλεων, στις οποίες αναζητούν τροφή, και άρα στοιχεία τόσο για την υγεία των κυψελών όσο και για την ανθρώπινη υγεία, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Environmental Microbiome».Οι μέλισσες μπορούν να βοηθήσουν στη συλλογή δειγμάτων μικροοργανισμών στις πόλειςΟι ερευνητές, με επικεφαλής την Ελίζαμπεθ Χέναφ από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, μελέτησαν τη δυνατότητα των μελισσών να βοηθήσουν στη συλλογή δειγμάτων μικροοργανισμών στις πόλεις, καθώς αναζητούν τροφή καθημερινά στα αστικά περιβάλλοντα γύρω από τις κυψέλες τους. Μελέτησαν τρεις κυψέλες στη Νέα Υόρκη και βρήκαν ποικίλες γενετικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων ...

Δείτε επίσης

Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι το μήνα Μάιο (2023) στην www.fmh.gr πραγματοποιήσαμε νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας με 299.000 μοναδικούς επισκέπτες.

fmh

Το 10% του πληθυσμού στη Βρετανία νοσεί από αυτοάνοσες παθήσεις, ποσοστό που σημειώνει αύξηση κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, σύμφωνα με έρευνα, που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Ρευματολογικών Ενώσεων (EULAR) στο Μιλάνο.

real

Το ένα τρίτο των ενηλίκων στις ΗΠΑ με διαβήτη τύπου 2 μπορεί να έχει καρδιαγγειακή νόσο χωρίς συμπτώματα ή που δεν έχει εντοπιστεί, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο ανοιχτής πρόσβασης περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας 'Journal of the American Heart Association'.

real

Μάθετε τι είναι το BMR, πως λειτουργεί και πως θα κάνετε τον υπολογισμό του δείκτη του βασικού μεταβολικού ρυθμού σας.

fmh

Ρεπορτάζ αναφέρει ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα στο στομάχι

protothema

«Οι μόνοι που το ήξεραν, αφήνω την οικογένεια, ήταν ο Ιορδάνης και η Ιωάννα» δήλωσε ο δημοσιογράφος για τους συναδέλφους του

protothema

Τι συνιστά ο ΕΟΔΥ για την προστασία από κουνούπια.

in.gr