Κορωνοϊός: Ο εμβολιασμός μειώνει στο μισό τον κίνδυνο για long Covid

Ο εμβολιασμός μειώνει κατά το ήμισυ τον κίνδυνο για μακροχρόνιες επιπτώσεις που προκαλεί ο κορωνοϊός (long Covid).Τα ευεργετικά αποτελέσματα του εμβολιασμού για τη long Covid έδειξε η μεγαλύτερη μελέτη μέχρι σήμερα, την οποία πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας (East Anglia) που δημοσιεύεται στο περιοδικό JAMA Internal Medicine. Το σύνδρομο long Covid εξακολουθεί να επηρεάζει περίπου 2.000.000 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο και η έρευνα αποκαλύπτει τους παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με την εμφάνιση της πάθησης. Τα υπέρβαρα άτομα, οι γυναίκες, οι καπνιστές και όσοι είναι άνω των 40 ετών, είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από μακροχρόνιες επιπτώσεις του κορωνοϊού, σύμφωνα ...

Δείτε επίσης

Πώς θα σας φαινόταν αν σας έλεγαν ότι ο γάμος επηρεάζει θετικά τα μέσα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε όσες και όσους διατρέχουν κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2;

real

Ο καρκίνος του μαστού εξακολουθεί να αποτελεί σημαντική αιτία νοσηρότητας και θνητότητας του γυναικείου πληθυσμού.

real

Το σύνδρομο Sjogren (Σγίογκρεν) είναι ένα από τα πιο κοινά αυτοάνοσα νοσήματα. Προσβάλλει κυρίως τους αδένες που διατηρούν την υγρασία των βλεννογόνων και των ιστών στο ανθρώπινο σώμα, ενώ μπορεί να συνυπάρχει και με άλλα αυτοάνοσα.

real

Ο γνωστός μουσικός επανήλθε και πάλι στο προσκήνιο της μουσικής

protothema

Δείτε το story που δημοσίευσε στο Instagram ο παρουσιαστής

protothema

Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι το μήνα Μάιο (2023) στην www.fmh.gr πραγματοποιήσαμε νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας με 299.000 μοναδικούς επισκέπτες.

fmh

Το 10% του πληθυσμού στη Βρετανία νοσεί από αυτοάνοσες παθήσεις, ποσοστό που σημειώνει αύξηση κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, σύμφωνα με έρευνα, που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Ρευματολογικών Ενώσεων (EULAR) στο Μιλάνο.

real

Το ένα τρίτο των ενηλίκων στις ΗΠΑ με διαβήτη τύπου 2 μπορεί να έχει καρδιαγγειακή νόσο χωρίς συμπτώματα ή που δεν έχει εντοπιστεί, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο ανοιχτής πρόσβασης περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας 'Journal of the American Heart Association'.

real