Δυσανεξία στη γλουτένη: Οι παράγοντες που υποδεικνύουν ότι πρέπει να κάνετε εξετάσεις (εικόνες)

Τα πρόϊόντα χωρίς γλουτένη έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια. Αρκετά άτομα παρουσιάζουν ευαισθησία ή δυσανεξία στη συγκεκριμένη πρωτεΐνη, με αποτέλεσμα να αποφεύγουν τα προϊόντα που την περιέχουν, δηλαδή τρόφιμα με βάση το σιτάρι, το κριθάρι ή τη σίκαλη. Η ίδια η γλουτένη ούτε βλάπτει ούτε ωφελεί ιδιαίτερα την υγεία μας. Όσοι όμως παρουσιάζουν ευαισθησία σε αυτήν ή αντιμετωπίζουν δυσανεξία (κοιλιοκάκη) εκδηλώνουν δυσάρεστα συμπτώματα μετά την κατανάλωση προϊόντων που την περιέχουν. Επειδή η ευαισθησία και η δυσανεξία στη γλουτένη μοιράζονται όμοια συμπτώματα με το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και την αλλεργία στο σιτάρι, τρεις είναι οι παράγοντες που θα ...

Δείτε επίσης

Μια από τις πιο ενοχλητικές καταστάσεις που έρχονται μετά την κατανάλωση συγκεκριμένων κυρίως φαγητών, είναι η κακοσμία του στόματος. Η

baby

Το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού θα φανεί όταν θα έχει εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού, δήλωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ και ζήτησε από τους πολίτες...

pronews

Η Pfizer ζητά άδεια να αρχίσει τον εμβολιασμό των παιδιών 2 έως 11 ετών τον Σεπτέμβρη

newsbomb

Ο γλυκαιμικός δείκτης είναι ένα «εργαλείο» που μας βοηθά να κατατάσσουμε τις τροφές ανάλογα με την επίδραση που έχουν στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

dokari

Εμβόλιο COVID-19: Ορισμένοι ειδικοί αναρωτιούνται αν αυτό θα μπορούσε να διαταράξει προσωρινά τον εμμηνορροϊκό κύκλο των γυναικών.

iatropedia

Δοκιμάστε τη φυσική κρέμα Myceril, η οποία έχει φυσική φόρμουλα κατά των μυκήτων και μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά στις περιοχές των ποδιών.

nocomments

Αναλυτικά τις παρενέργειες που έχουν τα 4 εμβόλια για τον κορωνοϊό παρουσίασε ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ και πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου.

megatv