Ανακαλύφθηκε «εκπληκτικό και ακριβείας όπλο ίασης» κατά της νόσου του Crohn και του ελκώδους coli

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Επιστημών Weizmann βρήκαν έναν τρόπο να σκοτώνουν τα βακτήρια που προκαλούν φλεγμονή στο έντερο χρησιμοποιώντας τους ίδιους τους ιούς που το μολύνουν. Οι ερευνητές του Weizmann Institute of Science διαπίστωσαν για πρώτη φορά ότι είναι δυνατόν να σκοτωθούν βακτήρια του εντέρου που προκαλούν φλεγμονές με στοχευμένο τρόπο χρησιμοποιώντας τους βακτηριοφάγους ιούς που τις προκαλούν.Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr ...

Δείτε επίσης

Διαπιστώθηκε ότι η άσκηση με βαράκια σχετιζόταν με 9% έως 22% μικρότερο κίνδυνο θανάτου, ανάλογα με το πόσο συχνή ήταν η χρήση τους:

real

Πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα για να προστατευθεί η ψυχική υγεία στον χώρο εργασίας, τόνισε σήμερα ο ΟΗΕ, ενώ παρουσίασε νέες συστάσεις για τη μείωση των εντάσεων.

iefimerida

H υψηλή αυτοεκτίμηση είναι ζωτικής σημασίας για μια επιτυχημένη και κυρίως ευτυχισμένη ζωή

newsbomb

Αν ξαφνικά αρχίσετε να βλέπετε στο ένα μάτι σκιές, μυγάκια ή συννεφάκια που κινούνται, τότε πιθανότατα να έχετε κάποια αποκόλληση υαλοειδούς ή κάποιο άλλο πρόβλημα στο βυθό του οφθαλμού σας.

iefimerida

Παρ' όλο που η πανδημία κοντεύει να κλείσει τρία χρόνια και ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, μάλλον βιάστηκε να κηρύξει το τέλος της, αρκετοί επιστήμονες συνεχίζουν να θεωρούν σοβαρή πρόκληση τον κορωνοϊό.

iefimerida

Δεν μπορούμε ακόμη να προβλέψουμε από τη νεαρή ηλικία ποιος θα νοσήσει τελικά από την καρδιά του. Χρειάζεται όμως η πρόληψη με τη διατροφή, άσκηση και αποφυγή του καπνού να ξεκινά πριν εγκατασταθεί η ασθένεια

in.gr

Διαγνωστική αγγειογραφία και ομάδα επαγγελματιών υγείας διαφόρων ειδικοτήτων, μαζί με την πιο εξελιγμένη χειρουργική τεχνολογία επιτρέπουν την αποφυγή των ακρωτηριασμών και τη μείωση της θνησιμότητας στους ασθενείς  με διαβήτη

in.gr

Επιστήμονες στη Βρετανία ανακοίνωσαν ότι αναπτύσσουν ένα τεστ αίματος που, αν γίνει στη διάρκεια της αρχικής λοίμωξης από κορωνοϊό, μπορεί να προβλέψει ποιος έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσει αργότερα μακρόχρονα συμπτώματα της νόσου.

iefimerida