Αμβλώσεις: Λόγος παραίτησης για την πλειοψηφία των γυναικών

Σε μια περίοδο που οι αμερικανικές εταιρείες προσπαθούν να διατηρήσουν τα ταλέντα τους, και αντιστοιχούν δύο θέσεις εργασίας για κάθε άνεργο, εκτός από τις συνθήκες εργασίας και τις απολαβές υπάρχει άλλη μια παράμετρος, η οποία μπορεί να στερήσει στελέχη από μία επιχείρηση: η άποψή τους για τις αμβλώσεις.Σύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήγαγε η επενδυτική πλατφόρμα Ellevest, το 44% των γυναικών δήλωσαν ότι θα εγκατέλειπαν την τρέχουσα εργασία τους εάν οι απόψεις του εργοδότη τους για τα αναπαραγωγικά δικαιώματα δεν ευθυγραμμίζονται με τις δικές τους.Το ποσοστό ανεβαίνει στο 56% για τις millennial γυναίκες, οι οποίες αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα στο ...

Δείτε επίσης

Η Αμάντα Μπιρς, η οποία υποδυόταν την Μάρσι Ντ’Άρσι στο θρυλικό και πολύ δημοφιλές στην Ελλάδα σήριαλ «Παντρεμένοι με Παιδιά» λέει ότι καταλαβαίνει γιατί η σειρά θα μπορούσε εύκολα να είναι θύμα της «κουλτούρας ακύρωσης» σήμερα.

in.gr

Δια χειρός του αρχιτέκτονα, της ομάδας Χαντίντ, Τιμ Φου

in.gr

«Είναι μια συστηματική καταπίεση. Θέλουν να σε υποβιβάσουν, να σε υποτιμήσουν. Θέλουν να καλύψουν εσένα, όχι απλώς τα μαλλιά σου»

in.gr

Το κουίζ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων μας δίνει την ευκαιρία δούμε κατά πόσο τα στερεότυπα και οι πεποιθήσεις έχουν διαβρώσει τη σκέψη όλων μας.

in.gr

Στη Λάρισα, από τον Οκτώβριο του 2013 λειτουργεί μια δομή η οποία προσφέρει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την προστασία της γυναίκας που έχει πέσει θύμα της έμφυλης βίας. Και αυτή η δομή με την πάροδο των χρόνων, έχει μετατραπεί σε μια σημαντική ασπίδα στη μάχη κατά του φαινομένου.

in.gr

Στα συμβουλευτικά κέντρα που ανήκουν στο Δίκτυο Δομών της ΓΓΔΟΠΙΦ παρέχεται εκτός από νομική συμβουλευτική και ψυχολογική, κοινωνική και εργασιακή στήριξη.

in.gr

Μεγάλες αντιδράσεις - και από τον κόσμο της ΑΕΚ - έχει προκαλέσει η σεξιστική τοιχογραφία που υπάρχει στις ανδρικές τουαλέτες της «OPAP Arena».

in.gr

Νόμος του 1971 περιόριζε το δικαίωμα στις αμβλώσεις στις παντρεμένες, τις χήρες, τις διαζευγμένες και τις ανήλικες γυναίκες

in.gr