Ηγούμενος Λαύρας Κιέβου: Οι μοναχοί δε θα φύγουν από το μοναστήρι

Ο ηγούμενος του παγκοσμίως γνωστού μοναστηριού Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου, δήλωσε σήμερα ότι οι μοναχοί δεν θα φύγουν από το μοναστήρι, όπως έχουν διαταχθεί από τις ουκρανικές αρχές, με τον ηγούμενο να καλεί τους πιστούς να τους υπερασπιστούν.Εχθρός του Κιέβου η Ουκρανική Ορθόδοξη ΕκκλησίαΟι ουκρανικές αρχές έχουν διατάξει τους μοναχούς της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου, να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις του μοναστηριού μέχρι τις 29 Μαρτίου.«Μας έδωσαν προθεσμία δύο εβδομάδων, μέχρι τις 29 Μαρτίου, να φύγουμε από το μοναστήρι (…) Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, ανεξάρτητα από το πρόσχημα», είπε ο Μητροπολίτης Παύλος, ηγούμενος της Λαύρας των Σπηλαίων, ...

Δείτε επίσης

Ο πάπας Φραγκίσκος κάλεσε σήμερα σε «διάλογο» για να διευθετηθεί η «σοβαρή» κατάσταση στο Σουδάν.

kosmodromio

Πέρα από τις παραβιάσεις βασικών δικαιωμάτων των ανηλίκων, ο Συνήγορος του Πολίτη διαπιστώνει στην έρευνά του απουσία ελέγχου λόγω του κύρους του π. Αντώνιου.

kosmodromio

Οι Ισραηλινοί σήμερα εννοούν πως η Ιερουσαλήμ είναι η δική τους «ενιαία και αιώνια πρωτεύουσα» και πως έχουν το δικαίωμα να ελέγχουν όλη την πόλη.

kosmodromio

Η Ανάσταση, η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία και ο Εσπερινός του φετινού Πάσχα πραγματοποιήθηκαν στην καινούργια εκκλησιά της Παναγίας.

kosmodromio

Η Ανώτατη Προεδρική Επιτροπή Εκκλησιαστικών Υποθέσεων καταδίκασε χθες τις επιθέσεις σε χριστιανούς στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ ως «παραβιάσεις» του διεθνούς δικαίου..

kosmodromio

Έχουν νόημα για τους άθεους; Μπορεί το μήνυμα της αγάπης να εμπνεύσει τον πολιτικό στοχασμό, ακόμη και όσων δεν είναι έτοιμοι να αποδεχτούν τον Χριστιανισμό;

kosmodromio

Ρώσοι και Ουκρανοί πρέπει να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να αποκαταστήσουν την ειρήνη το συντομότερο δυνατό, δήλωσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

kosmodromio

Φωτορεπορτάζ του Κωνσταντίνου Ζήλου από τη λειτουργία της Αναστάσεως στην ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου.

kosmodromio