Πέθανε η ηθοποιός Μάγια Λυμπεροπούλου

Πέθανε η ηθοποιός Μάγια Λυμπεροπούλου σε ηλικία 81 ετών μετά από έμφραγμα που υπέστη, αφήνοντας πίσω της σπουδαία πορεία στο ελληνικό θέατρο. Η Μάγια Λυμπεροπούλου γεννήθηκε το 1940 στην Αθήνα και φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Μετά την αποφοίτησή της παρέμεινε στο πλευρό του Κουν ως καλλιτεχνική συνεργάτιδά του μέχρι το 1970. Από το 1971 και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα διέμεινε στη Γαλλία, όπου σπούδασε κινηματογράφο και εργάστηκε ως ηθοποιός. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνέχισε την καλλιτεχνική της πορεία συνεργαζόμενη με το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης και άλλους θιάσου, ενώ αναλαμβάνοντας ...

Δείτε επίσης

Η παράσταση χορού του Ευριπίδη Λασκαρίδη και της ομάδας Osmosis, με τίτλο «Ευριπίδης του Ευριπίδη», παρουσιάζεται, 6-7 Αυγούστου, στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

monopoli

Το πολυβραβευμένο έργο «Η μηχανή του Τιούρινγκ», παρουσιάζεται στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου και με πρωταγωνιστή τον Ορφέα Αυγουστίδη.

monopoli

Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής επιστρέφει για δύο μοναδικές παραστάσεις στις 27 και τις 29 Ιουλίου 2021 στη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου Αττικού.

monopoli

Η μουσική παράσταση «Υλικό Καποδίστριας», σε σύνθεση-σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη, συνεχίζει την καλοκαιρινή της περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

monopoli

Το ιστορικό δράμα του Γιάννη Κωσταρά σε σκηνοθεσία Μάνου Αντωνίου «Καραϊσκάκης: Ο παρεξηγημένος ήρωας» παρουσιάζεται στο Θέατρο Πέτρας την Κυριακή 25 Ιουλίου.

monopoli

Άνθρωποι του θεάτρου και του πνεύματος συναποτελούν την πενταμελή ομάδα που θα κρίνει τις υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν.

news247

Σαν συνολική εικόνα, η παράσταση είχε ένα άνισο πάντρεμα νεωτεριστικών και κλασικών εικόνων, με αποτέλεσμα να χάνεται η συνολική γεύση της τραγωδίας του Ευριπίδη

athensvoice