Κοροναϊός: Μαθηματικό μοντέλο του MIT και του Χάρβαρντ προβλέπει τα επικίνδυνα νέα στελέχη

Αλγόριθμος μηχανικής μάθησης που αναπτύχθηκε στο MIT και το Χάρβαρντ μπορεί να αναλύει εκατομμύρια γενετικές αλληλουχίες του πανδημικού κοροναϊού και να προβλέπει ποια στελέχη θα επικρατήσουν και θα προκαλέσουν αύξηση κρουσμάτων.Όταν το μοντέλο δοκιμάστηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2022 προέβλεψε την εξάπλωση της BA.2, υποπαραλλαγής της Όμικρον που επικράτησε σε πολλές χώρες τους επόμενους μήνες.Το λογισμικό, με την ονομασία PyR0 (προφέρεται «πάι-αρ-νοτ), θα μπορούσε επίσης να είχε προειδοποιήσει για την εμφάνιση της παραλλαγής Άλφα μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου του 2020, έναν μήνα προτού το συγκεκριμένο στέλεχος αναγνωρίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως παραλλαγή ανησυχίας.«Το έργο αυτό ήταν ...

Δείτε επίσης

Το «φάρμακο» προήλθε από δωρήτρια που είχε εμβολιαστεί πλήρως.

in.gr

Τα δεδομένα της κλινικής δοκιμής θα υποβληθούν σύντομα στις ρυθμιστικές αρχές.

in.gr

Το 80% των θανάτων που αποτράπηκαν αποδίδεται στην άμεση προστασία από τον κοροναϊό και το 20% στη μείωση της μεταδοτικότητά του

in.gr

Τα επίπεδα αντισωμάτων που μετρήθηκαν στους ανηλίκους 12-17 ήταν συγκρίσιμα με αυτά των ενηλίκων που έχουν λάβει το εμβόλιο.

in.gr

Οι ειδικοί αναμένεται να συζητήσουν το ενδεχόμενο εμβολιασμού με τη δεύτερη αναμνηστική δόση έναντι του κοροναϊού για τους πολίτες ηλικίας κάτω των 60 χρόνων με υποκείμενα νοσήματα.

in.gr

Αποκαλυπτική είναι η μελέτη των CDC στις ΗΠΑ για τη λεγόμενη «μακρά Covid» καθώς ένας στους πέντε ενηλίκους εμφάνισε συμπτώματά της και ένας στους δεκατρείς ταλαιπωρήθηκε από αυτά επί τρεις μήνες και περισσότερο.

in.gr

Ο Ηλίας Μόσιαλος παρουσιάζει τα νεότερα δεδομένα σε σχέση με τις υποπαραλλαγές της Όμικρον από τη Νότια Αφρική

in.gr

Νέες μεταλλάξεις φαίνονται ότι επωάζονται στον οργανισμό ανοσοεξασθενημένων ασθενών που μένουν θετικοί στον ιό για εβδομάδες ή μήνες.

in.gr