Η ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει τις επιπλοκές στους ασθενείς Covid-19

Νέα μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας (USC) αποκαλύπτει σημαντική αύξηση του κινδύνου σοβαρών επιπλοκών για τους ασθενείς με COVID-19 που εκτίθενται σε αιωρούμενα μικροσωματίδια της ατμόσφαιρας (ΡΜ2,5 – με διάμετρο της τάξεως των δύομισι εκατομμυριοστών του μέτρου) καθώς και σε διοξείδιο του αζώτου (ΝΟ2) – δύο κοινούς ρύπους της ατμόσφαιρας των μεγαλουπόλεων. Μάλιστα οι ρύποι αυτοί μπορούν να επιτείνουν τις αρνητικές επιδράσεις του ιού SARS-CoV-2 στον οργανισμό των ασθενών τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, σημειώνεται στη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine».Σημαντική αύξηση του κινδύνου νοσηλείας, εισαγωγής σε ΜΕΘ αλλά και ...

Δείτε επίσης

Το «φάρμακο» προήλθε από δωρήτρια που είχε εμβολιαστεί πλήρως.

in.gr

Τα δεδομένα της κλινικής δοκιμής θα υποβληθούν σύντομα στις ρυθμιστικές αρχές.

in.gr

Το 80% των θανάτων που αποτράπηκαν αποδίδεται στην άμεση προστασία από τον κοροναϊό και το 20% στη μείωση της μεταδοτικότητά του

in.gr

Τα επίπεδα αντισωμάτων που μετρήθηκαν στους ανηλίκους 12-17 ήταν συγκρίσιμα με αυτά των ενηλίκων που έχουν λάβει το εμβόλιο.

in.gr

Οι ειδικοί αναμένεται να συζητήσουν το ενδεχόμενο εμβολιασμού με τη δεύτερη αναμνηστική δόση έναντι του κοροναϊού για τους πολίτες ηλικίας κάτω των 60 χρόνων με υποκείμενα νοσήματα.

in.gr

Αποκαλυπτική είναι η μελέτη των CDC στις ΗΠΑ για τη λεγόμενη «μακρά Covid» καθώς ένας στους πέντε ενηλίκους εμφάνισε συμπτώματά της και ένας στους δεκατρείς ταλαιπωρήθηκε από αυτά επί τρεις μήνες και περισσότερο.

in.gr

Ο Ηλίας Μόσιαλος παρουσιάζει τα νεότερα δεδομένα σε σχέση με τις υποπαραλλαγές της Όμικρον από τη Νότια Αφρική

in.gr

Νέες μεταλλάξεις φαίνονται ότι επωάζονται στον οργανισμό ανοσοεξασθενημένων ασθενών που μένουν θετικοί στον ιό για εβδομάδες ή μήνες.

in.gr