Γαλλία: Σαρώνει η νέα υποπαραλλαγή της Ομικρον

Η υποπαραλλαγή BQ.1.1 του κοροναϊού υπερισχύει έναντι της BA.5 στη Γαλλία, δήλωσε σήμερα η ανοσολόγος Μπριζίτ Οτράν, πρόεδρος της Επιτροπής για την Παρακολούθηση και την Πρόβλεψη Υγειονομικών Κινδύνων (COVARS), στο δίκτυο BFMTV (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Toby Melville/Reuters).Η «αρχή ενός κύματος»Η πρόσφατη έξαρση των κρουσμάτων Covid-19 είναι, σύμφωνα με την Οτράν, η «αρχή ενός κύματος» παρόλο που η αύξηση «δεν είναι ακόμη αξιοσημείωτη». «Η τάση δεν είναι καλή, είναι ανοδική», λόγω της συγκεκριμένης υποπαραλλαγής του ιού.Δείτε ακόμα – Κοροναϊός: Ποιοί είναι οι παράγοντες κινδύνου για μακρά Covid στους εφήβουςΗ ΒΑ.5 – υποπαραλλαγή της μετάλλαξης Ομικρον του κοροναϊού που ήταν η ...

Δείτε επίσης

Ο λιπώδης ιστός των γυναικών φαίνεται ότι αποτελεί «ασπίδα» ενάντια στη σοβαρή νόσηση καθώς ο ιός συσσωρεύεται εκεί και δεν επιτίθεται τόσο στον ιστό των πνευμόνων, όπως συμβαίνει στους άνδρες, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη.

in.gr

Παρά την εικόνα που φαίνεται να είναι βελτιωμένη σε πολλές χώρες της ΕΕ, η πανδημία συνεχίζει να έχει σημαντικό αντίκτυπο, προειδοποιούν οι ειδικοί

in.gr

Η Merck κάνει λόγο για έρευνα που έγινε σε ζώα, η οποία έδειξε ότι το φάρμακό της δεν προκαλεί μεταλλάξεις του κοροναϊού.

in.gr

Νέα μελέτη εξερευνά τις πιθανές πηγές εξάπλωσης των πανδημιών του μέλλοντος

in.gr

Άνδρας που παρουσιάζεται ως στέλεχος της εταιρείας εμφανίζεται να δηλώνει ότι η εταιρεία σκέφτεται να πειραματιστεί με μεταλλαγμένους ιούς.

in.gr

Η πανδημία είναι πιθανό να βρίσκεται σε «μεταβατικό σημείο» που συνεχίζει να χρήζει προσεκτικής διαχείρισης.

in.gr

Τα αντισώματα αυτά στοχεύουν σημεία της πρωτεΐνης-ακίδας που παραμένουν αμετάβλητα και μπορούν να είναι αποτελεσματικά ενάντια σε όλες τις παραλλαγές του πανδημικού κορωνοϊού αλλά και ενάντια σε άλλους κορωνοϊούς που προκαλούν νόσο στους ανθρώπους.

in.gr

Από τις πρώτες 900 εκατομμύρια δόσεις, λιγότερες από τις μισές έχουν χρησιμοποιηθεί. Το συμβόλαιο όμως ισχύει.

in.gr