Αντίστροφη μέτρηση για το νέο ενισχυμένο εμβόλιο

Σημαντικές αλλαγές στα εμβολιαστικά προγράμματα του επερχόμενου φθινοπώρου και χειμώνα σηματοδοτεί η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ). Η επίσημη έναρξη της κυλιόμενης αξιολόγησης του προσαρμοσμένου στις παραλλαγές της Covid-19 εμβολίου των Pfizer και BioNTech, ανοίγει τον δρόμο για την ενίσχυση της εμβολιαστικής «φαρέτρας» εφόσον τα υπό μελέτη στοιχεία αποδείξουν ισχυρή αποτελεσματικότητα.Μάλιστα, για την επιτάχυνση των διαδικασιών ο EMA θα εξετάζει εφεξής τα στοιχεία μόλις γίνονται διαθέσιμα, ενώ η προβλεπόμενη διαδικασία θα συνεχιστεί έως την συγκέντρωση επαρκών δεδομένων για την επίσημη κυκλοφορία του εμβολίου.Διαβάστε επίσης: Πιο κοντά στο «υπερ-εμβόλιο»Υπενθυμίζεται πως το διδύναμο (ή δισθενές) εμβόλιο στοχεύει αφενός το αρχικό στέλεχος ...

Δείτε επίσης

O καθηγητής Τζορτζ Γκάο, πρώην επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών (CDC) της Κίνας, μοιάζει να αψηφά την επίσημη γραμμή του Πεκίνου σε συνέντευξή του στο BBC.

in.gr

Ο κοροναϊός έχει ακόμη τη δυνατότητα να προκαλεί σοβαρή νόσο

in.gr

Η παραγγελία μειώνεται καθώς ζήτηση για ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου είναι περιορισμένη και ορισμένες χώρες αναγκάστηκαν να καταστρέψουν κάποιες παρτίδες.

in.gr

Δεν μπορούμε να το αναβάλουμε, είναι βέβαιο ότι θα χτυπήσει την πόρτα η επόμενη πανδημία, τονίζει ο επικεφαλής του ΠΟΥ

in.gr

Τα 46 έφτασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του στελέχους «Ακτούρος», συγκριτικά με 14 στην προηγούμενη έκθεση.

in.gr

«Ο ιός της γρίπης με τον οποίο συγκρίνουμε διαρκώς τον SARS-CoV-2 δεν είναι μόνιμος κάτοικος των νοσηλευτικών μονάδων», σημειώνει ο κ. Μαγιορκίνης.

in.gr

67 εκατομμύρια παιδιά έχασαν δόσεις εμβολίων, κυρίως στην Αφρική και τη νότια Ασία, ενώ 48 εκατομμύρια εξ αυτών δεν έχουν λάβει κανένα εμβόλιο.

in.gr

Νέα εκτίμηση του ΠΟΥ για τους θανάτους που απετράπηκαν χάρη στον μαζικό εμβολιασμό.

in.gr