Αντίστροφη μέτρηση για το νέο ενισχυμένο εμβόλιο

Σημαντικές αλλαγές στα εμβολιαστικά προγράμματα του επερχόμενου φθινοπώρου και χειμώνα σηματοδοτεί η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ). Η επίσημη έναρξη της κυλιόμενης αξιολόγησης του προσαρμοσμένου στις παραλλαγές της Covid-19 εμβολίου των Pfizer και BioNTech, ανοίγει τον δρόμο για την ενίσχυση της εμβολιαστικής «φαρέτρας» εφόσον τα υπό μελέτη στοιχεία αποδείξουν ισχυρή αποτελεσματικότητα.Μάλιστα, για την επιτάχυνση των διαδικασιών ο EMA θα εξετάζει εφεξής τα στοιχεία μόλις γίνονται διαθέσιμα, ενώ η προβλεπόμενη διαδικασία θα συνεχιστεί έως την συγκέντρωση επαρκών δεδομένων για την επίσημη κυκλοφορία του εμβολίου.Διαβάστε επίσης: Πιο κοντά στο «υπερ-εμβόλιο»Υπενθυμίζεται πως το διδύναμο (ή δισθενές) εμβόλιο στοχεύει αφενός το αρχικό στέλεχος ...

Δείτε επίσης

Αρκετές κινεζικές εταιρείες προσπαθούν από την αρχή της πανδημίας να δημιουργήσουν δικά τους εμβόλια mRNA, μέχρι σήμερα όμως κανένα δεν έχει λάβει έγκριση.

in.gr

Για τους άνω των 18 ετών, η σουηδική σύσταση είναι για τρεις δόσεις εμβολίου. Στη σκανδιναβική χώρα, η τέταρτη δόση συνιστάται για τους άνω των 65 ετών.

in.gr

Eρευνητές του Scripps Research ανακάλυψαν ότι μια τροποποιημένη εκδοχή ενός ήδη εγκεκριμένου φαρμάκου για τα νευροεκφυλιστικά νοσήματα μπορεί να μπλοκάρει τη μόλυνση με τον πανδημικό κορωνοϊό σε ζώα – εκτιμούν μάλιστα ότι το φάρμακο θα είναι αποτελεσματικό ενάντια και στις μελλοντικές παραλλαγές του ιού.

in.gr

Μαθηματικά μοντέλα δείχνουν ότι έως και 2,4 δισεκατομμύρια κρούσματα της COVID-19 είχαν διαφύγει των επίσημων «ραντάρ» στους πρώτους 29 μήνες της πανδημίας

in.gr

Επιβεβαιώνεται η σχέση ανάμεσα στα εμβόλια κατά του κοροναϊού και της περιόδου των γυναικών

in.gr

Αναφερόμενη στο Β’ μέρος της μελέτης Λύτρα,υποστήριξε ότι «δεν έχουν ληφθεί υπόψη πάρα πολύ σημαντικοί παράγοντες».

in.gr