Σύγχρονη τέχνη σε «Τροχιές μνήμης» 1821 στο Ίδρυμα Κυδωνιέως στην Άνδρο

Στα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης είναι αφιερωμένοι φέτος οι 27οι εικαστικοί «Πλόες» του Ιδρύματος Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως της Άνδρου, μέσα από την ομαδική έκθεση με τίτλο «Τροχιές μνήμης». Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και ανοίγει στις 31 Ιουλίου στην Χώρα της Άνδρου.

Η μνήμη, κατά την επιμελήτρια της έκθεσης, ιστορικό Τέχνης Αθηνά Σχινά «είναι τρόπος αντίστασης σε σχέση με το πώς θα δεις θα συνδυάσεις και θα επεξεργαστείς τις μνήμες, για να διαμορφώσεις ουμανιστικά, αξιακά συστήματα». Μ΄ αυτό το σκεπτικό επέλεξε η ίδια τους καλλιτέχνες και τα έργα.

Σημείο αναφοράς της έκθεσης για τις μνήμες ...

Δείτε επίσης

Την εκδήλωση που αποτελεί την πρώτη πολιτιστική στον συγκεκριμένο χώρο, διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και την τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος Λαρισαίων.

larissanet

Τον Πρέσβη της Πολωνίας στην Ελλάδα κ. Artur Lompart, δέχθηκε σε συνάντηση εργασίας η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

athina984

Κάθε προσδοκία σε προσέλευση κόσμου ξεπέρασε το 49ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο.

kathimerini

Το «Juno To Jupiter» περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ήχους από την εκτόξευση του διαστημικού σκάφους Juno από τη Γη

lifo

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, παρουσιάζεται στον χώρο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου το μουσικό αφήγημα «Τρεις συνθέτες στο Νοσοκομείο», το οποίο περιλαμβάνει έργα γραμμένα ειδικά για τη χορωδία «Αντηχώ» και πρωτότυπη μουσική, σε συνδυασμό με videoart και αφήγηση. Η χορωδία «Αντηχώ» είχε προσκαλέσει σε συνεργασία τους συνθέτες προκειμένου να μοιραστεί με το …

imerodromos

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο Ισπανός σκηνοθέτης Μάριο Κάμους.

news247

Ο Ισπανός σκηνοθέτης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών

lifo

Σε δήλωσή του ο Λευτέρης Γάλλος, προέδρος του παρατήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου επισημαίνει τα εξής: "Την περασμένη εβδομάδα

larissanet