Διονύσης Σιμόπουλος: Γιατί όλη η Ελλάδα πενθεί τον χαμό του -Η συναρπαστική ζωή του

Μια αίσθηση απώλειας σχεδόν προσωπικής, που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε λαοφιλείς καλλιτέχνες και πολιτικούς πλημμύρισε χθες τα social media. Ο Διονύσης Σιμόπουλος ήταν ο αστροφυσικός που δεν κοίταξε την ακαδημαϊκή ελίτ, αλλά τον απλό πολίτη και τον οδήγησε στο σύμπαν. «Μου ήρθε ο ουρανός σφοντύλι». Καλοκαίρι του 1960, ο 17χρονος πρόσκοπος Διονύσης Σιμόπουλος, βρίσκεται σε κατασκήνωση στον Παρνασσό. Είναι νύχτα και σκύβει να κοιτάξει μέσα από κάτι πρωτοφανές για αυτόν, μια «εξωγήινη μηχανή» όπως την έλεγε τότε. Ένα υψηλής τεχνολογίας -για την εποχή- τηλεσκόπιο που είχαν φέρει μαζί τους ομάδες προσκόπων από την Αμερική. Σκύβει ο Σιμόπουλος, και βλέπει ...

Δείτε επίσης

Δείτε το ωρολόγιο πρόγραμμα του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

newsbomb

Με περισσότερους από 15.000 θεατές στο Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου η Ιφιγένεια, αφού ολοκλήρωσε μία μεγάλη περιοδεία, παρουσιάζεται στο Ηρώδειο.

iefimerida

Με περισσότερους από 15.000 θεατές στο Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου η Ιφιγένεια, αφού ολοκλήρωσε μία μεγάλη περιοδεία, παρουσιάζεται στο Ηρώδειο.

iefimerida

Την σκηνοθεσία της παράστασης «Φιλουμένα Μαρτουράνο» υπογράφει ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.

newsbomb

Μνημειακό, αν και φτιαγμένο από φθαρτά, ευτελή υλικά, το έργο του Κωστή Βελώνη που παρουσιάζεται στην Ελευσίνα υπό τον γενικό τίτλο «Στάχυα πέφτουν σε τσιμεντένια δάπεδα» μοιάζει να υπήρχε πάντα εκεί, σαν αρχαίο ερείπιο.

iefimerida

Η Μαρία Ναυπλιώτου, αυτη τη θεατρική σεζόν, ενσαρκώνει μια γυναίκα-σύμβολο, τη Φιλουμένα.

iefimerida

Καμιά ρωσική ταινία δεν θα είναι φέτος υποψήφια για Όσκαρ, ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, το βράδυ η Ρωσική Ακαδημία Κινηματογράφου, την ώρα που οι ΗΠΑ και η Ρωσία περνούν μία από τις χειρότερες κρίσεις στην ιστορία τους με τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

iefimerida

Δείτε αναλυτικά τις 10 πιο εμπορικές ταινίες στα ελληνικά σινεμά για το τετραήμερο 22 έως 25 Σεπτεμβρίου 2022.

newsbomb