Άγαλμα του Ηρακλή εντοπίστηκε σε ανασκαφές στη Ρώμη

Εργάτες που επισκεύαζαν σωλήνες της αποχέτευσης σε πάρκο στη Ρώμη εντόπισαν μαρμάρινο άγαλμα του Ηρακλή από τα ρωμαϊκά χρόνια.

Το έργο, που χρονολογείται στα αυτοκρατορικά χρόνια (27 π.Χ, – 476 μ.Χ) βρέθηκε κοντά στο δεύτερο μίλι της Αππίας Οδού, του δρόμου που συνέδεε τη Ρώμη με το λιμάνι στο Βρινδήσιο, το σημερινό Μπρίντεζι.

Ήταν μεγάλη έκπληξη ο εντοπισμός αυτού του έργου για τους αρχαιολόγους, οι οποίοι δεν δυσκολεύτηκαν να το ταυτίσουν χάρη στο ρόπαλο και τη λεοντή στο κεφάλι.

Η ανακάλυψη, αναφέρει ο Guardian, έγινε κατά την επισκευή υπονόμων που είχαν υποστεί ζημιές. Οι εργάτες έπρεπε να σκάψουν σε βάθος ως και 20 ...

Δείτε επίσης

Το νέο, πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά παρουσίασε χθες ο καλλιτεχνικός διευθυντής Λευτέρης Γιοβανίδης για την περίοδο από τον Απρίλιο του 2023 έως τον Μάιο του 2024.

megatv

Οι ηθοποιοί του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ζητούν την απόσυρση του 85/2022 - dete.gr Σε ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: "Οι εργαζόμενοι ηθοποιοί του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, αν και

dete

Γυρίστηκε με αφορμή το παράδειγμα της οικολογικής καταστροφής που έχει υποστεί η παραθαλάσσια πόλη της Σενεγάλης

protothema

Οι δύο ιστορικές αίθουσες του κέντρου που απειλούνται με «λουκέτο» καλούν το αθηναϊκό κοινό στη δράση «Τα Σινεμά Μας, Η Πόλη Μας» την Κυριακή 2 Απριλίου.

kathimerini

Οι εκδόσεις Hλιαχτίδα προκηρύσσουν τον 1ο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό με ελεύθερο θέμα και ημερομηνία λήξης 14 Μαΐου 2023.   Όροι διαγωνισμού: 1.

magnesianews

Λίγες ειδήσεις ξεφεύγουν από την αρνητική ροπή και φέρνουν αέρα αισιοδοξίας και κυρίως ελπίδας. Aύριο Παρασκευή, λοιπόν, εγκαινιάζεται η Μαθητική Εμπορική Εκθεση Θεσσαλονίκης…

kathimerini