Κορωνοϊός: Η ΕΕ έτοιμη να συζητήσει άρση της πατέντας για τα εμβόλια

Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι «έτοιμη να συζητήσει» άρση της πατέντας για τα εμβόλια κατά της Covid, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι επίσης έτοιμη να συζητήσει προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης κατά αποτελεσματικό και ρεαλιστικό τρόπο», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν σε ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας. «Για τον λόγο αυτόν είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με ποιον τρόπο η πρόταση των ΗΠΑ για την άρση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας επί των εμβολίων κατά της Covid-19 μπορεί να συμβάλει στην εκπλήρωση των στόχων αυτών», πρόσθεσε. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, 5 Μαΐου, με επίσημη ...

Δείτε επίσης

Χιλιάδες πολίτες στο Τελ-Αβίβ γιορτάζουν την αποχώρηση Νετανιάχου.

sdna

Σήμερα καταγράφηκαν στην Ιταλία 1.390 περιστατικά κορονοϊού και 26 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

sdna

Μια ναυμαχία του 1560 κατά την οποία ο οθωμανικός στόλος καταναυμάχησε μια συμμαχία χριστιανικών χωρών φαίνεται πως αποτελεί την… έμπνευση των τούρκων επιτελών τουλάχιστον όσον αφορά τα πολεμικά σχέδια που καταστρώνουν για να κυριαρχήσουν στη Μεσόγειο.

sdna

Ο 65χρονος γιος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα - Συνελήφθη με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

sdna

Δύο αδελφάκια αλλά και ένας ηλικιωμένος έχασαν την ζωή τους, μετά από πυρ που άνοιξε άγνωστος στην πόλη Άρδεα κοντά στην Ρώμη.

sdna

Την αποφυγή χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca, σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών πρότεινε με δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής της ειδικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) κατά του κορωνοϊού.

sdna

Ακόμα ένα κορονοπάρτι στήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (12/6) στην Πάτρα, με εκατοντάδες νεαρούς να διασκεδάζουν και να χορεύουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.

sdna

Επίθεση εναντίον του βίντεο της καμπάνιας, για το πρώτο Συνέδριο Γονιμότητας εξαπέλυσε με ανάρτηση της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η Καίτη Γαρμπή, καθώς επίσης και άλλες γυναίκες που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε αυτό.

sdna