Τα μηνύματα μιας πολιτικής χιονοκαταιγίδας

Η διαχείριση των κρίσεων είναι η δυσκολότερη πολιτική άσκηση. Ιδιαίτερα όταν αφορά ακραία φυσικά φαινόμενα. Στην περίπτωση αυτή η μάχη είναι άνιση. Ο αντίπαλος είναι απρόβλεπτος και δύσκολα αντιμετωπίζεται.Οι φυσικές καταστροφές πριν και μετά την κλιματική κρίση δεν δοκιμάζουν μόνο τις ανθρώπινες αντοχές, αλλά και την ικανότητα μιας οργανωμένης πολιτείας να τις διαχειριστεί αποτελεσματικά. Οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες, οι χιονοπτώσεις μας υπενθυμίζουν όλο και περισσότερο την ετεροβαρή σχέση που έχουμε με το οικοσύστημα, εξαιτίας των αλλαγών που έχουν πραγματοποιηθεί. Οι θεατές και αθέατες πλευρές τους μας καθιστούν ευάλωτους γιατί αργήσαμε να συνειδητοποιήσουμε τις κλιματικές προκλήσεις. Έτσι άλλωστε εξηγείται και η ...

Δείτε επίσης

Με τη δευτερολογία του Νίκου Ανδρουλάκη και την ψηφοφορία για την Κεντρική Επιτροπή ολοκληρώνεται σήμερα το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

iefimerida

Ευρεία σύσκεψη για προστασία των δασικών περιοχών και για την ετοιμότητα όλων των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στη Ρόδο, με τον υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, τον γγ Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου και τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο.

real

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έως και την Τετάρτη 25 Μαΐου

in.gr

Σύνθημα αντεπίθεσης από τον πρόεδρο του Κινήματος.

newsbomb

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του συνεδρίου

in.gr

Στη Βοστώνη μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

iefimerida

Στο βήμα του συνεδρίου για την δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

protothema