Γραφείο στο Κίεβο ανοίγει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας υπέγραψε σήμερα να επιτραπεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) να ανοίξει γραφείο αντιπροσωπείας του στο Κίεβο. Ο Αντρέι Κόστιν μίλησε για «σημαντική αρχή» για τις σχέσεις της χώρας με το ΔΠΔ, αν και η Ουκρανία δεν έχει ακόμη υπογράψει το Καταστατικό της Ρώμης για να αποδεχθεί τη δικαιοδοσία του ΔΠΔ.Representation of the International Criminal Court to be opened in Ukraine, – Office of the Prosecutor Generalhttps://t.co/7ZrxNYZvfO The relevant agreement was signed today by Prosecutor General Andrey Kostin in The Hague. /1— Lew Anno Suport #Ukraine 24/2-22 (@anno1540) March 23, 2023«Είμαι πεπεισμένος ότι δεν θα σταματήσουμε, ...

Δείτε επίσης

Οι διαδικασίες μέχρι τη διάλυσή της και την προκήρυξη των νέων εθνικών εκλογών

lifo

Κάλεσμα περαιτέρω ενίσχυσης του ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου απηύθυνε ο γγ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του το απόγευμα της Κυριακής στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

real

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο που αφορούν την Ελλάδα

protothema

Αύριο Δευτέρα διαλύεται και προκηρύσσονται οι εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023

protothema

Η ορκωμοσία των βουλευτών, οι οποίοι εξελέγησαν στις εκλογές της περασμένης Κυριακής θα διεξαχθεί στις 18:00 παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου

protothema

Στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, καθορίστηκε, σύμφωνα με το άρθρο 81 παρ.1 και 2 του Συντάγματος, η κυβερνητική πολιτική της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

real

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» απέκλεισε κατηγορηματικά «οποιαδήποτε συνεργασία με κόμματα ή κομματίδια εκ δεξιών της ΝΔ» - Είπε ότι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας «θα άνοιγε ο δρόμος για νέες περιπέτειες»

protothema