Έρευνα της Metron Analysis στο Συνέδριο του Κύκλου Ιδεών: «Ναι» από το 45% σε «δεύτερη Κυριακή» αν δεν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση

Ενδιαφέροντα ευρήματα για τις τάσεις της κοινής γνώμης όσον αφορά την «επόμενη μέρα» των εκλογών και τον σχηματισμό κυβέρνησης καταγράφονται σε έρευνα της Metron Analysis που έγινε με αφορμή το Συνέδριο του Κύκλου Ιδεών. Σύμφωνα με την έρευνα που παρουσίασε κατά την έναρξη του διήμερου Συνεδρίου ο Στράτος Φαναράς, το 49% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της συγκρότησης αυτοδύναμης κυβέρνησης, ενώ το 47% επιθυμεί τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Εάν και εφόσον το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής (με το σύστημα απλής αναλογικής) «αποτρέψει» τον σχηματισμό αυτοδύναμης (μονοκομματικής) κυβέρνησης, τότε το 52% συμφωνεί με την προοπτική κυβέρνησης συνεργασίας, ενώ το 45% ...

Δείτε επίσης

Δημήτρης Μάντζος: «Η Κυβέρνηση οφείλει να επαναφέρει τη διάταξη που επιτρέπει να ενημερώνεται ο παρακολουθούμενος από την ΑΔΑΕ για το λόγο της παρακολούθησης», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

flash

Νίκος Παναγιωτόπουλος στο Action24: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εφόσον δεχτούμε πως η Τουρκιά έχει μια συνολική αναθεωρητική στάση δεν υπάρχει αμφιβολία πως και μετά τις εκλογές θα έχει την ίδια στάση, δεν θ αλλάξουν πολύ τα πράγματα».

flash

La Repubblica: Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης, 'υπάρχουν ορισμένα μηνύματα που δείχνουν ότι, στο άμεσο μέλλον, κάτι μπορεί να αλλάξει'.

flash

Αλέξης Τσίπρας για σκάνδαλο υποκλοπών: Τι θα ζητήσει από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

flash

Δριμεία κριτική άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στην ομιλία του στο Ρέθυμνο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για το «ξήλωμα» του δημόσιου χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ).

lykavitos

Ο Αλέξης Τσίπρας στον Άρειο Πάγο για τις υποκλοπές: Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Ισίδωρο Ντογιάκο τόνισε ότι πρέπει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση από την Δικαιοσύνη.

flash

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου την Τρίπολη.

thetoc

Ο καλύτερος οδηγός της Αθήνας είναι εδώ για να σε ενημερώσει για οτιδήποτε συμβαίνει στην πόλη! Διασκέδαση, φαγητό, έξοδος, θέατρο, ενημέρωση

athensmagazine