Εκλογές 2023: Στιγμιότυπα από την ορκωμοσία της νέας Βουλής | LiFO

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, ορκίστηκε σήμερα η νέα αλλά μόλις δύο ημερών σε διάρκεια, Βουλή των Ελλήνων, όπως προέκυψε από τον πρώτο γύρο των εκλογών 2023. Από τους 300 βουλευτές των κομμάτων που ορκίστηκαν, οι 104, δηλαδή το 1/3 των βουλευτών που θα καθίσουν για πρώτα φορά στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Άξιο αναφοράς είναι ότι 13 εξ αυτών δεν υπήρξαν βουλευτές στον προηγούμενο κοινοβούλιο, αλλά έχουν περάσει από την ανάλογη θέση παλαιότερα.Τη νέα Βουλή απαρτίζουν και 75 γυναίκες, 9 περισσότερες από το προηγούμενο Κοινοβούλιο. Facebook ...

Δείτε επίσης

Στη... μονταζιέρα φαίνεται πως «έκοψε» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, την υφυπουργό Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου η οποία τον υποδέχθηκε σήμερα Τετάρτη (27/9) στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας.

agrinionews

Ως η νούμερο ένα πρόκληση για τη Δημοκρατία χαρακτηρίστηκε η Κλιματική Αλλαγή, στο πλαίσιο του 11ου Athens Democracy Forum, το οποίο πραγματοποιείται από τις 27 μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου και τελεί...

ereportaz

Δεν είναι φυσικά μείζον πρόβλημα, αλλά οι πολιτικοί αρχηγοί κατ΄εξοχήν δεν πρέπει να δίνουν αφορμή για σχόλια. Ο Στέφανος Κασσελάκης λοιπόν, αρχηγός πλέον της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προφανώς μόνιμος κάτοικος εσωτερικού, πρέπει να λήξει και την εκκρεμότητα της στρατιωτικής του θητείας.

agrinionews

Σειρά σοβαρών ερωτημάτων θέτει η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» του Γιάννη Στέφου με αφορμή την ένταξη του Ζαγορίου στην Unesco.

epiruspost

Βολές σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Αδωνις Γεωργιάδης καλώντας τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει την επικοινωνία και να αρχίσει να μιλάει για τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα.

agrinionews

Η μετεξέλιξη του λιμανιού Ηγουμενίτσας σε εμπορικό κόμβο αποτελεί τον πυρήνα του σχεδίου Γκριμάλντι.

epiruspost

Ο καλύτερος οδηγός της Αθήνας είναι εδώ για να σε ενημερώσει για οτιδήποτε συμβαίνει στην πόλη! Διασκέδαση, φαγητό, έξοδος, θέατρο, ενημέρωση

athensmagazine

Το σχέδιο απονέκρωσης της ΑΔΑΕ με σκοπό τον ασφυκτικό κυβερνητικό έλεγχο και αυτής της Αρχής για να συγκαλυφθεί το σκάνδαλο των υποκλοπών έβαλε στο επίκεντρο της συζήτησης της Ολομέλειας της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή τη φαστ-τρακ διαδικασία που εκκίνησε η κυβέρνηση για την αντικατάσταση των μελών της.

efsyn