Δένδιας στην Τουρκία: Επιτέλους «τους τα είπε χύμα»...

Επιτέλους, ο Δένδιας «τους τα είπε» χύμα και στη μούρη. Κι αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις στην Ελλάδα, από τα μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα, ήταν μια εξαιρετικά δημοφιλής κίνηση. Μέχρι και πρώτο στη σειρά για την (επόμενη) πρωθυπουργία τον κατέταξαν. Γιατί τόσο θετικές αντιδράσεις την ώρα που αντίστοιχες δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου αντιμετωπιζόντουσαν με θυμηδία, παραμένει ένα μικρό ερώτημα. Αλλά βέβαια άλλη η εποχή και άλλη η σημασία των δηλώσεων του υπουργού των εξωτερικών και μάλιστα στην Άγκυρα από τις δηλώσεις ενός προέδρου χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες.Στην πολιτική ωστόσο μια κίνηση δεν δικαιώνεται τόσο από το αν είναι δημοφιλής ...

Δείτε επίσης

«Η παρέμβαση του Προέδρου Μπάιντεν ανοίγει μια προοπτική να απελευθερωθούν οι πατέντες των εμβολίων. Όλοι όσοι το έχουμε πει και το πιστεύουμε έχουμε χρέος να συμβάλλουμε σε αυτό» τόνισε η Φώφη Γεννηματά

protothema

Όσο αφορά στην απελευθέρωση του ωραρίου κυκλοφορίας, τόνισε ότι, «πηγαίνουμε βήμα- βήμα» και εξήγησε πως «τ

protothema

«καλό θα ήταν η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης, αντί να αυτογελοιοποιούνται, να βρουν το θάρρος, έστω και με καθυστέρηση, να αναγνωρίσουν το σφάλμα τους και να καταθέσουν έστω και τώρα επίσημη πρόταση στην Κομισιόν για άρση της πατέντας».

in.gr

Παιχνίδια με τη μειονότητα κάνει η Αγκυρα, με μοχλό αυτήν τη φορά τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, ο οποίος πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη σε Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Κομοτηνή και Εβρο. Απάντηση της Αθήνας με αναφορά στη Λωζάννη.

kathimerini

Πρώτος το θέμα με τις πατέντες το είχε θέσει ο πρωθυπουργός στις 4 Μαΐου 2020, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, σημειώνοντας ότι αφορά την παραγωγή εμβολίων για τρίτες χώρες και όχι την Ευρώπη ή την Ελλάδα, όπως λανθασμένα αναφέρουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

iefimerida

Πώς φτάσαμε να γιορτάζουμε την Πρωτομαγιά τρεις φορές

athensvoice

Η επιμονή των Τούρκων σε δύο ανεξάρτητα κράτη τίναξε στον αέρα, τις ούτως ή άλλως ελάχιστες ελπίδες, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

megatv

Κοινή δράση για την κατάργηση των πατεντών των εμβολίων για τον κορωνοϊό, προτείνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

kathimerini