Αφήσαμε την κρίση να πάει χαμένη...

Η Πορτογαλία πηγαίνει σε πρόωρες εκλογές και ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν, ή ενδεχομένως φοβούνται, ότι η χώρα βρίσκεται κοντά σε μια τεκτονική πολιτική ανατροπή. Ο λόγος είναι ένα δεξιό, ακραία εθνικιστικό και λαϊκίστικο κόμμα, το οποίο στις δημοσκοπήσεις φαίνεται να διεκδικεί την τρίτη θέση αφήνοντας πίσω την κομμουνιστική και ριζοσπαστική αριστερά. Η τελευταία χρεώνεται την πτώση της κυβέρνησης καταψηφίζοντας τον προϋπολογισμό.Το νέο κόμμα ονομάζεται «Τσέγκα» που σημαίνει «Αρκετά» και ιδρυτής του είναι ένας καβγατζής σχολιαστής ποδοσφαίρου, ο οποίος έκανε καριέρα στο τηλεοπτικό κανάλι της Μπενφίκα. Η άνοδος του κόμματός του αποτελεί από μόνη της ένα είδος τέλους εποχής για την Πορτογαλία. ...

Δείτε επίσης

Στην Αλβανία μεταβαίνει αύριο Δευτέρα 23 Μαΐου ο Νίκος Δένδιας.

iefimerida

Aπό τις 9 το πρωί έχει ξεκινήσει η ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ, η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 7 μ.μ., κλείνοντας το τριήμερο συνέδριο του κόμματος.

iefimerida

Η χώρα μας λειτουργεί επί τη βάσει αδιαπραγμάτευτων αρχών και αξιών, εδραιώνοντας τη θέση της όχι μόνο απέναντι στις ΗΠΑ, αλλά και σε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα ως ένας αξιόπιστος σύμμαχος ο οποίος σέβεται και εφαρμόζει τους νόμους και τους κανόνες της διεθνούς τάξης", σημειώνει o έλληνας ΥΠΕΞ

in.gr

Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ θα κλείσει με τη δευτερολογία του Νίκου Ανδρουλάκη

athensvoice

'Η κοινωνική πολιτική δεν είναι λόγια, ούτε ευχολόγια. Κοινωνική πολιτική είναι οι θεσμικές παρεμβάσεις που αναλαμβάνουμε προκειμένου να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας, στην πράξη', επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού.

real

Aπό τις 9 το πρωί έχει ξεκινήσει η ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα κλείνοντας το τριήμερο συνέδριο του κόμματος.

real

Με υποψήφιους τον Γκουστάβο Πέτρο και τον Φεντερίκο Γκουτιέρες αναμένεται να διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Κολομβία.

kosmodromio

Μια έκπληξη περίμενε σήμερα τους παρευρισκόμενους στο συνέδριο ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

protothema