Προειδοποίηση ΟΗΕ: Η ανθρωπότητα ρουφάει σαν «βαμπίρ» τους υδάτινους πόρους του πλανήτη - Αντιμέτωπη με άμεσα επαπειλούμενη κρίση

«Η ανθρωπότητα έχει πάρει στα τυφλά επικίνδυνο δρόμο» και «θα υποστούμε όλοι τις συνέπειες» αναφέρει ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Η ανθρωπότητα ρουφάει σαν «βαμπίρ», εξαντλεί «σταγόνα τη σταγόνα» τους υδάτινους πόρους του πλανήτη, προειδοποιεί σήμερα ο ΟΗΕ, καθώς ξεκινά διεθνής διάσκεψη με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες δισεκατομμυρίων ανθρώπων, που διατρέχουν κίνδυνο εξαιτίας «άμεσα» επαπειλούμενης κρίσης του νερού.«Η βαμπιρική υπερκατανάλωση και υπερανάπτυξη, η μη βιώσιμη εκμετάλλευση υδάτινων πόρων, η μόλυνση και η ανεξέλεγκτη υπερθέρμανση του πλανήτη οδεύουν να εξαντλήσουν, σταγόνα τη σταγόνα, αυτή την πηγή ζωής της ανθρωπότητας», τονίζει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ...

Δείτε επίσης

Οι γειτονιές μας είναι το σπίτι μας! Εκεί, μεγαλώνουμε, δημιουργούμε, μαθαίνουμε, παίζουμε και ζούμε! Η ΦΙΞ, λοιπόν, μας βοηθά να τις κάνουμε ακόμη πιο πράσινες και όμορφες!

real

Στις 9 Ιουλίου 1956 σημειώθηκε ένας πολύ ισχυρός και καταστροφικός σεισμός μεγέθους 7,5 Ρίχτερ, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αμοργού, Ανύδρου και Ανάφης.

real

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1559297602250-0-922834'); }); goo

real

Με όραμα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας αλλά και τη βιώσιμη επιχειρηματική λειτουργία και ανάπτυξη, η Motor Oil τον Οκτώβριο του 2021, ξεκίνησε την ουσιαστική στήριξη του Κέντρου Επεξεργασίας, Ελέγχου και Πιστοποίησης του Δασικού Πολλαπλασιαστικού Υλικού της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, στην Αμυγδαλέζα Αττικής.

real

Εμφάνιση αρκούδας αναφέρει και ο Δήμος Θέρμης μετά τον Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θέρμης, στην ημιορεινή περιοχή του Φράγματος Τριαδίου εμφανίστηκε αρκούδα που προέρχεται από το καταφύγιο ζώων του δάσους Χολομώντα Χαλκιδικής.

real

Μια αθέατη μαύρη τρύπα μεσαίας μάζας, που κρύβεται στην καρδιά του κοντινότερου σφαιρωτού σμήνους αστέρων στη Γη, το οποίο βρίσκεται 6.000 έτη φωτός μακριά, εντόπισαν αστρονόμοι.

real

Ένας πύραυλος της εταιρείας SpaceX προσδέθηκε σήμερα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, μεταφέροντας τέσσερις επιβάτες, μεταξύ των οποίων, και πρώτη φορά, και δύο Σαουδάραβες, που ταξιδεύουν στο πλαίσιο μιας ιδιωτικής αποστολής της αμερικανικής εταιρείας Axiom Space.

real

Τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης φυσικών καταστροφών επέτρεψαν να σωθούν πολλές ζωές, αλλά οι οικονομικές απώλειες λόγω των φαινομένων αυτών αυξήθηκαν κατακόρυφα, υπογράμμισε σήμερα ο ΟΗΕ.

real