Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν μισθοφόρους από πολύ μακρινά μέρη - Τι αποκαλύπτει έρευνα DNA

Οι αρχαίοι Έλληνες, τουλάχιστον στη Μεγάλη Ελλάδα, χρησιμοποιούσαν στον στρατό τους κατά καιρούς μισθοφόρους από πολύ μακρινά μέρη.  Οι πόλεμοι και οι μισθοφόροι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην μεγάλης κλίμακας μετακίνηση ανθρώπων στον κλασσικό αρχαιοελληνικό κόσμο της Μεσογείου. Αυτό συμπέρανε μια διεθνής διεπιστημονική ομάδα γενετιστών και άλλων επιστημόνων που ανέλυσαν το αρχαίο DNA ανθρώπων από τις ελληνικές αποικίες στη Σικελία.Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον διακεκριμένο ερευνητή Ντέηβιντ Ράιχ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών(PNAS)των ΗΠΑ. Στην μελέτη συμμετείχαν και Έλληνες επιστήμονες, μεταξύ των οποίων ο συνεργάτης του ...

Δείτε επίσης

Βίντεο καταγράφει τη... μάχη μιας χελώνας καρέτα-καρέτα η οποία νίκησε έναν καρχαρία-τίγρη στα ανοιχτά μιας παραλίας στη Δυτική Αυστραλία.

real

Σχεδόν 22.000 θαλασσοπούλια, στη μεγάλη πλειονότητά τους πελεκάνοι, πέθαναν εξαιτίας της γρίπης των πτηνών H5N1 στο Περού, ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα οι αρχές.

real

Τουλάχιστον 2.500 φώκιες ενός απειλούμενου υπό εξαφάνιση είδους, βρέθηκαν νεκρές σε ρωσικές παραλίες σε όχθες της Κασπίας Θάλασσας, ανακοίνωσε το τοπικό υπουργείο Οικολογίας, το οποίο δεν έχει ακόμη καθορίσει τα αίτια του θανάτου των θηλαστικών.

real

Η Eren Groupe συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων διεθνών και ελληνικών εταιρειών που συμβάλλουν σημαντικά στην επιτάχυνση της χώρας μας όσον αφορά στην ενεργειακή μετάβασή της, προς μια οικονομία ουδέτερου αποτυπώματος άνθρακα, σεβόμενη τους παγκόσμιους στόχους για τον περιορισμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

real

Nα απολαμβάνει κανείς τη σοκολάτα ή τον καφέ του στην Ευρώπη σίγουρος πως δεν συνέβαλε στην καταστροφή του δάσους σε κάποια άλλη γωνιά του πλανήτη: κείμενο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο αναμένεται να οριστικοποιηθεί απόψε, έχει σκοπό να απαγορευτούν οι εισαγωγές των κυριότερων προϊόντων που προκύπτουν από την αποψίλωση των δασών.

real

Ο Jonathan, η γηραιότερη χελώνα στον κόσμο, κλείνει τα 190 χρόνια του στο νησί της Αγίας Ελένης, βρετανικό έδαφος στον Ατλαντικό Ωκεανό, όπου οι κάτοικοι γιορτάζουν ήδη από σήμερα τα γενέθλιά του.

real

Στέλνει υπέρλαμπρο πίδακα ακτινοβολίας προς τη Γη.

real

Το La Niña -το κλιματικό φαινόμενο που ευθύνεται μεταξύ άλλων για την επιδείνωση της ξηρασίας στο Κέρας της Αφρικής - τηρεί 'ασυνήθιστα πεισματική στάση' και μπορεί να διαρκέσει μέχρι τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο, προειδοποιεί ο ΟΗΕ.

real