Εξαφανίστηκαν 1.500 ρέματα στην Αττική - Πόσους ανθρώπους «έπνιξε» ο Κηφισός από το 1896

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών οδήγησαν σε εκτεταμένες πλημμύρες σε πολλές περιοχές. Οι επιστήμονες μιλούν για τόνους νερό που έπεσαν σε μικρό χρονικό διάστημα και προειδοποιούν για νέα πλημμυρικά επεισόδια, που θα επαναλαμβάνονται και θα είναι εντονότερα χρόνο με τον χρόνο.Οι έξι από τις πιο φονικές πλημμύρες εκδηλώθηκαν στο κεντρικό ποτάμι της Αθήνας, τον Κηφισό, που σήμερα ρέει μέσα σε τσιμεντένια κοίτη.Συνολικά, ο Κηφισός «έπνιξε» 170 ανθρώπους από το 1896 μέχρι το 2002.Το φαινόμενο επαναλαμβάνεται σταθερά, όλο και πιο συχνά, όλο και πιο σφοδρά, λόγω της κλιματικής αλλαγής. Όπως συνέβη και με το πρόσφατο πλημμυρικό επεισόδιο, που παρέλυσε για ...

Δείτε επίσης

Η έρευνα αναδεικνύει ότι η συνειδητοποίηση της κλιματικής αλλαγής έχει διεισδύσει στα διοικητικά συμβούλια παγκοσμίως, και αναγνωρίζεται ως προτεραιότητα με σημαντικές επιπτώσεις για τα επιχειρηματικό μοντέλα των εταιρειών.

agrocapital

Όλο και πιο έντονες, όλο και πιο καταστροφικές, οι πυρκαγιές εκτός από τη γη «πληγώνουν» και την ατμόσφαιρα

in.gr

Πρόγνωση Αρναούτογλου: Για σοβαρή επιδείνωση του καιρού την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, προειδοποιεί με νέα ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου.

flash

Το «Μαύρο Κουτί της Γης»: Ο ατσάλινος μονόλιθος θα καταγράφει κάθε πληροφορία για την κλιματική κρίση

flash

Στο «σφυρί» υπέροχες φωτογραφίες από το National Geographic και αίθουσες τέχνης

lifo

Ένας λαθρέμπορος κεράτων ρινόκερου καταδικάστηκε σε 14 χρόνια κάθειρξη από δικαστήριο στο Βιετνάμ, τη μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ στη χώρα για αυτού του είδους το αδίκημα, ανακοίνωσε σήμερα οργάνωση προστασίας του περιβάλλοντος.Το Βιετνάμ αποτελεί ταυτόχρονα χώρα διέλευσης και μεγάλη αγορά για το παράνομο εμπόριο οργάνων ζώων και οι ειδικοί καταγγέλλουν εδώ και καιρό την ανικανότητα των αρχών να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

skai

Τσουχτερό κρύο και ενισχυμένοι άνεμοι μέχρι και το βράδυ, βελτιώνεται από το μεσημέρι ο καιρός στην Αθήνα

flash