Β. Μακεδονία: Πετύχαμε να μπούμε στην ΕΕ με τη «μακεδονική» μας ταυτότητα ως «Μακεδόνες»

Μπαίνουμε στην ΕΕ ως «Μακεδόνες» που μιλούν τη «μακεδονική γλώσσα» και με προστατευμένη τη «μακεδονική» ταυτότητα, η οποία αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο, δήλωσε κυβερνητικός βουλευτής της Βόρειας Μακεδονίας.«Μετά από 17 χρόνια υποψηφιότητας, επιτέλους ξεκινήσαμε επάξια τις διαπραγματεύσεις για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος SDSM της Βόρειας Μακεδονίας, Ντάρκο Καέφσκι (φωτογραφία, επάνω, από το makfax.com.mk).«Προστατευμένη μακεδονική ταυτότητα»Οπως δήλωσε «όλα αυτά τα πετύχαμε με τη διατήρηση της μακεδονικής γλώσσας σε καθαρή διατύπωση, με προστατευμένη μακεδονική ταυτότητα αναγνωρισμένη από όλο τον κόσμο. Μπαίνουμε στην ΕΕ ως ‘Μακεδόνες’ που μιλούν τη μακεδονική γλώσσα και αυτό ...

Δείτε επίσης

Στη μεγάλη σημασία που έχει για την κυβέρνηση η συνέπεια στην παράδοση των μεγάλων έργων προς όφελος των πολιτών αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, κ. Γιώργος Καραγιάννης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, προαναγγέλλοντας ότι «είναι θέμα ολίγων ημερών να παραδώσουμε το Μετρό στον Πειραιά».

lykavitos

Για την ακρίβεια, την οικονομική κατάσταση των πολιτών και την κατάσταση στα πανεπιστήμια μίλησε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.Μιλώντας στην εκπομπή Σαββατοκύριακο από τις 6 στην ΕΡΤ, σε σχέση με την κατάσταση στα Πανεπιστήμια ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε:

lykavitos

Αν και δεν υπάρχει ως τώρα «λευκός καπνός» ΔΕΝ θα πρέπει a priori να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο μιας συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν την Πέμπτη στην Πράγα.Παρότι οι Τούρκοι συνεχίζουν καθημερινώς και αδιαλείπτως να «βομβαρδίζουν» την όποια πιθανότητα να πέσουν οι τόνοι μεταξύ των δύο χωρών, η Ελληνική πλευρά ΔΕΝ επιθυμεί να «χρεωθεί» την ευθύνη μιας μη συνάντησης.

lykavitos

Μια ημέρα στην Αθήνα

in.gr

Το μεγάλο ερωτηματικό, η στάση του Ερντογάν

in.gr

Mπρατάκος: Η κυβέρνηση χτίζει συμμαχίες και υλοποιεί πρωτοβουλίες που αλλάζουν την Ελλάδα

in.gr

Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε τους Έλληνες πολιτικούς «μυθομανείς και άρρωστους». Ο Ακάρ προχώρησε ένα βήμα παρακάτω όσον αφορά στα ελληνικά νησιά, υποστηρίζοντας ότι με τον εξοπλισμό τους, η Ελλάδα έχει ουσιαστικά αποχωρήσει η ίδια από τη συνθήκη της Λωζάνης. 

lykavitos