Προϋπολογισμός: Λιγότερους φόρους αλλά περισσότερα έσοδα τι 2023 - Οι ελαφρύνσεις που προβλέπονται

Σημαντικές μειώσεις φόρων, αλλά και αυξημένες εισπράξεις λόγω της ανάπτυξης, αλλά και του περιορισμού της φοροδιαφυγής προβλέπει μεταξύ των άλλων το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε χθες την Βουλή.Ο προϋπολογισμός προβλέπει πως από η φορολογική ελάφρυνση θα ανέλθει στο ποσό των 2,375 δισ. ευρώ και θα αφορά μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες, αγρότες, ιδιοκτήτες ακινήτων, ενώ παράλληλα στα κρατικά ταμεία θα εισρεύσουν επιπλέον φορολογικά έσοδα 1,58 δισ. ευρώ σε σχέση με τα έσοδα από φόρους που εκτιμάται ότι θα εισπραχθούν φέτος και θα προέλθουν από την μεγέθυνση της οικονομίας, αλλά και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής που θα εμφανίσει περισσότερο εισόδημα.ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ...

Δείτε επίσης

Το Αντίπαρος 1 είναι ένα μοναδικό υπόσκαφο έργο που πέτυχε να συγχωνευτεί με το περιβάλλον και παράλληλα να λουστεί με φυσικό φως.

protothema

Αυξημένες φέτος κατά 25%, συγκρατούν σε αναπτυξιακή τροχιά την οικονομία, παρά τις αναταράξεις

protothema

Στο οικονομικό επιτελείο υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τελικά οι τράπεζες θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα αναλάβουν συγκεκριμένη δράση για...

newsbomb

Το δεύτερο συνεχόμενο θετικό μήνα κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών, το Νοέμβριο κλείνοντας μάλιστα πάνω από τις 900 μονάδες και με πολλές προσδοκίες για τον τελευταίο μήνα του έτους σε ένα δύσκολο 2022 για πολλές αγορές του πλανήτη.

iefimerida

Την απάντηση των τραπεζών σε μία σειρά από ζητήματα που έχουν μπει στο τραπέζι από το Υπουργείο Οικονομικών, αναμένει η κυβέρνηση το αργότερο μέσα στις επόμενες 12 ημέρες.

real

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 990.000 αιτήσεις – Απομένουν: Άλλες 300.000 αιτήσεις

protothema

Ο πρόεδρος της επιτροπής εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Μπερντ Λάγκε, έκρινε πως η ΕΕ πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να καταθέσει προσφυγή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) για τις αμερικανικές δημόσιες ενισχύσεις σε τομείς-κλειδιά, ιδίως στον τομέα της πράσινης ενέργειας, με δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα.

real

Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την εσωτερική αγορά Τιερί Μπρετόν κάλεσε να δημιουργηθεί 'ευρωπαϊκό ταμείο' για να 'υποστηριχθούν βιομηχανικά σχέδια' ώστε να αντιμετωπιστεί ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού (Inflation Reduction Act, IRA) που υιοθετήθηκε στις ΗΠΑ κι επικρίθηκε από τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν κατά την επίσκεψή του στη χώρα αυτή.

real