Μειώνεται η διεθνής τιμή του φυσικού αερίου

Στα 158 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα διαμορφώνεται η διεθνής τιμή του φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά αναφοράς, το ολλανδικό TTF (Title Transfer Facility), αισθητά χαμηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης σκοπεύουν να ζητήσουν την επιβολή πλαφόν στις τιμές του αερίου, στο πλαίσιο της άτυπης Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιείται στην Πράγα την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου.Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του Reuters, σκοπεύουν να ζητήσουν από την Κομισιόν να επεξεργαστεί επειγόντως μέτρα, μεταξύ των οποίων και βιώσιμες λύσεις για τη ...

Δείτε επίσης

Το Αντίπαρος 1 είναι ένα μοναδικό υπόσκαφο έργο που πέτυχε να συγχωνευτεί με το περιβάλλον και παράλληλα να λουστεί με φυσικό φως.

protothema

Αυξημένες φέτος κατά 25%, συγκρατούν σε αναπτυξιακή τροχιά την οικονομία, παρά τις αναταράξεις

protothema

Στο οικονομικό επιτελείο υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τελικά οι τράπεζες θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα αναλάβουν συγκεκριμένη δράση για...

newsbomb

Το δεύτερο συνεχόμενο θετικό μήνα κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών, το Νοέμβριο κλείνοντας μάλιστα πάνω από τις 900 μονάδες και με πολλές προσδοκίες για τον τελευταίο μήνα του έτους σε ένα δύσκολο 2022 για πολλές αγορές του πλανήτη.

iefimerida

Την απάντηση των τραπεζών σε μία σειρά από ζητήματα που έχουν μπει στο τραπέζι από το Υπουργείο Οικονομικών, αναμένει η κυβέρνηση το αργότερο μέσα στις επόμενες 12 ημέρες.

real

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 990.000 αιτήσεις – Απομένουν: Άλλες 300.000 αιτήσεις

protothema

Ο πρόεδρος της επιτροπής εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Μπερντ Λάγκε, έκρινε πως η ΕΕ πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να καταθέσει προσφυγή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) για τις αμερικανικές δημόσιες ενισχύσεις σε τομείς-κλειδιά, ιδίως στον τομέα της πράσινης ενέργειας, με δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα.

real

Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την εσωτερική αγορά Τιερί Μπρετόν κάλεσε να δημιουργηθεί 'ευρωπαϊκό ταμείο' για να 'υποστηριχθούν βιομηχανικά σχέδια' ώστε να αντιμετωπιστεί ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού (Inflation Reduction Act, IRA) που υιοθετήθηκε στις ΗΠΑ κι επικρίθηκε από τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν κατά την επίσκεψή του στη χώρα αυτή.

real