ΙΝΕ ΓΣΕΕ - Ενδιάμεση Έκθεση 2022: Τι αναφέρει για την ελληνική οικονομία και τον κατώτατο μισθό

Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ την Ενδιάμεση Έκθεση του 2022 για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση, που μεταξύ άλλων τονίζει ότι η ελληνική οικονομία εμφανίζεται ανθεκτική διατηρώντας το α’ εξάμηνο του 2022 υψηλό ρυθμό μεγέθυνσης του πραγματικού ΑΕΠ σε σύγκριση με τον μέσο όρο της Ευρωζώνης (8% και 7,7% το α’ και β’ τρίμηνο έναντι 5,5% και 4,3% στον μέσο όρο της Ευρωζώνης αντίστοιχα).  Εστιάζοντας στον πληθωρισμό τονίζεται ότι η άνοδός του φαίνεται να έχει συμβάλει στη βελτίωση της χρηματοπιστωτικής κατάστασης του Δημοσίου, επηρεάζοντας θετικά την εξέλιξη του ποσοστού των πληρωμών ...

Δείτε επίσης

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,41% και διαμορφώνεται στα 1,0762 δολάρια.

iefimerida

Στις 1.065 μονάδες άνοιξε ο Γενικός Δείκτης - Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές

protothema

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, μετά τη χθεσινή ισχυρή άνοδο, εν μέσω θετικού κλίματος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

iefimerida

Αύξηση 117,8% (!) ήτοι 294 ευρώ βλέπουν στην μηναία δόση τους δανειολήπτες με στεγαστικό δάνειο 100.000 ευρώ και διάρκεια 30 χρόνια.

iefimerida

Στα 0,1668 ευρώ ανά μετοχή ανέρχεται το τίμημα που προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς για την απόκτηση της MIG στη δημόσια προσφορά της.

newsbomb

Την Δημόσια Πρόταση για το σύνολο των μετοχών της MIG ανακοίνωσε η τράπεζα

protothema

Ακριβά πληρώνουν το κόστος της διακίνησης παραποιημένων προϊόντων οι ευρωπαϊκές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας να αποτελούν «αγκάθι» για τη βιωσιμότητά τους.

kathimerini

«Η πρώτη γενιά δημιουργεί, η δεύτερη ξοδεύει και η τρίτη καταστρέφει», αναφέρει ένα ρητό ιδιαίτερα γνωστό στον κόσμο των επιχειρήσεων.

kathimerini