Αυξήσεις επιτοκίων: Προνόμιο... για λίγους η απόκτηση στέγης μέσω τραπεζικού δανεισμού

Ακριβή στα στεγαστικά δάνεια και φθηνή στις προθεσμιακές καταθέσεις. Αυτή είναι εν ολίγοις η εικόνα που παρουσιάζει η Ελλάδα εν συγκρίσει με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, με τις εγχώριες τράπεζες να προσφέρουν αφενός, από τα υψηλότερα επιτόκια δανεισμού για την απόκτηση κατοικίας και αφετέρου, από τις χαμηλότερες αποδόσεις προς τους αποταμιευτές. Ειδικότερα, όπως προκύπτει από στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) που παρουσιάζει το newmoney, το μέσο επιτόκιο για ένα στεγαστικό δάνειο κυμαινόταν τον περασμένο Δεκέμβριο στο 3,61% (+spread), με την Ελλάδα να καταλαμβάνει την 5η θέση στην Ευρώπη με το υψηλότερο κόστος δανεισμού για τα νοικοκυριά, μετά τις ...

Δείτε επίσης

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να επιμείνει και να συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό, δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Μπούντεσμπανκ), Γιόαχιμ Νάγκελ, σε συνέντευξή του στους Financial Times.

iefimerida

Αύξηση 11,1% κατέγραψαν σε μέσα επίπεδα οι τιμές των διαμερισμάτων το 2022 σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

newsbomb

Σε ισχύ τίθεται η διαδικασία γνωστοποίησης της αιτιολογίας μη συναίνεσης των χρηματοδοτικών φορέων στις προτάσεις ρυθμίσεων του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών.

iefimerida

Ο επίμονος πληθωρισμός «καθιστά απαραίτητη μια ισχυρή στρατηγική για το μέλλον» δήλωσε η επικεφαλής της ΕΚΤ

protothema

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, η εκδήλωση της επίσημης παρουσίασης του Ετήσιου Προγράμματος Υποτροφιών Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς.

iefimerida

Ο Θετικά πρόσημα στις τράπεζες, ποια blue chips ξεχωρίζουν - Η εικόνα στις διεθνείς αγορές

protothema

Ασταμάτητη είναι η ακρίβεια στη Βρετανία με τον πληθωρισμό να σημειώνει το Φεβρουάριο ετήσια αύξηση 10,4%, από 10,1% τον Ιανουάριο. Οι πληθωριστικές πιέσεις...

newsbomb