Πυροβολώντας τέχνη

Πρώην ελεύθερος σκοπευτής του ισραηλινού στρατού είναι ο εικονιζόμενος David Roytman. Μετά το τέλος της υπηρεσίας του ο David έβγαλε όλο το πάθος του για την τέχνη χρησιμοποιώντας μεθόδους που γνώριζε καλά. Ετσι όταν βρίσκεται στην Ουκρανία μπορεί και χρησιμοποιεί ένα τανκ του Β' Παγκοσμίου Πολέμου για να εκτοξεύσει χρώματα, ενώ όταν επιστρέφει στο Ισραήλ, δημιουργεί μικρότερου μεγέθους έργα, πυροβολώντας με αυτόματο όπλο ή πιστόλι σακουλάκια με χρώμα μπροστά από τους καμβάδες. REUTERS/Gleb Garanich Βάζεις 100 γλάστρες με βελανιδιές σε μια ταράτσα, τι είναι; Κήπος ή εγκατάσταση; Αν η ταράτσα ανήκει στην Tate Modern του Λονδίνου και τις βελανιδιές τις έχουν ...

Δείτε επίσης

Ο ΟΗΕ έχει καταγγείλει την Ελλάδα για κακοποίηση των γυναικών λόγω της κατάχρησης των καισαρικών και για έλλειψη σεβασμού προς τις εγκύους.

kathimerini

Ο ανταποκριτής της Καθημερινής στις Βρυξέλλες, Γιάννης Παλαιολόγος, παρακολούθησε από κοντά τους αγώνες του Τσιτσιπά στο Ρολάν Γκαρός και του πήρε την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη μετά το τουρνουά.

kathimerini

Η καλλιτέχνις Joni Zavitsanos ποζάρει μπροστά από την τοιχογραφία της, με επιρροές από την βυζαντινή ζωγραφική, με κάποια από τα θύματα του κορωνοϊού.

kathimerini

Η τρίτη ημέρα των ιπποδρομιών στο Ασκοτ έχει χαρακτηριστεί ως «ημέρα των κυριών».

kathimerini

Ακριβότερες γίνονται από την 1η Ιουλίου οι ηλεκτρονικές αγορές προϊόντων από το εξωτερικό. Αυτό θα συμβεί καθώς, βάσει οδηγίας της Ε.Ε., θα επιβάλλεται ο ΦΠΑ της χώρας προορισμού και όχι αυτός του κράτους προέλευσης, κάτι που μεταφράζεται σε αυξήσεις, καθώς οι συντελεστές ΦΠΑ στην Ελλάδα είναι από τους υψηλότερους.

kathimerini

Κατά τη διάρκεια των εργασιών για την κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης, οι ανασκαφές στα δύο αρχαία νεκροταφεία της πόλης έφεραν στο φως χιλιάδες σκελετούς.

kathimerini

Παρακολουθήστε μία ακόμη «λουλουδένια» καλλιτεχνική δημιουργία του Τζόσουα Βέρμπερ.

kathimerini

Ενα κοπάδι ελεφάντων έχει αποβιβαστεί στο Green Park του Λονδίνου.

kathimerini