Φόβος και παραλογισμός

Του Κωνσταντίνου V. Νικολόπουλου  Εξ όσων ακολουθούν με εξαίρεση τα επτά αποφθέγματα και τις παραπομπές τα υπόλοιπα είναι μυθοπλασία } }catch(err){} }, 300); Ο κύριος Χι (γενιά Millennials):  "Ο Μεγάλος Αδελφός σε εποπτεύει!"  Τζ. Όργουελ Θυμάμαι την οργισμένη αντίδρασή σου και την αγανάκτησή σου, τότε,  για τις τοποθετήσεις των καμερών στις διασταυρώσεις με το πρόσχημα της τροχαίας αλλά και την επίβλεψη για τη δημόσια τάξη. Θυμάμαι που κατέβασες βιτρίνες στις πορείες από αγανάκτηση ή και που ειρηνικά διαδήλωνες εναντίον ...

Δείτε επίσης

Κάθε κόμμα έχει την ιστορία του, τα σύμβολά του, την ιδεολογία του καθώς και την ιστορική ηγεσία του. Όλα αυτά αποτελούν αυτό που λέμε "κληρονομιά".

capital

Στην "Κασσελακειάδα" των ημερών, ας προσθέσουμε μια ψηφίδα. Μιλούμε άλλωστε για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

capital

Η μεγάλη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ δεν συνίσταται μόνο στις διαδοχικές εκλογικές ήττες και στη συρρίκνωση των ποσοστών του. Αφορά κυρίως το γεγονός ότι πέρασε και κυριάρχησε στο συνειδητό του κόμματος πως η αμιγώς αριστερή ιδεολογία και πρακτική πολιτική της έκφανση, είναι αδύναμη και ανίκανη να φέρει και πάλι το κόμμα στην εξουσία.

sofokleousin

Η τακτική ανάκριση, που θα διεξαχθεί στη συνέχεια, πρέπει λόγω της σοβαρότητας των υποθέσεων, πρέπει να ανατεθεί σε τρεις τουλάχιστον εφέτες-ανακριτές

capital

Στο τραγικό περιστατικό στον καταπέλτη του Blue Horizon αρκετοί μίλησαν και για ευθύνες της πλοιοκτήτριας εταιρείας και του Υπ. Ναυτιλίας.

capital

 Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις καταστροφικές πλημμύρες και η στήριξη των πληγέντων καθίστανται πλέον μείζον πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό ζήτημα.“Λεφτά υπάρχουν”: Υπάρχει το μαξιλάρι του αποθεματικού, θα βοηθήσει και η ΕΕ. Το ζήτημα είναι πώς θα τα διαχειριστεί η κυβέρνηση κι αν θα “πιάσουν τόπο”,ή θα πάνε σε έργα βιτρίνας και σε απ' ευθείας αναθέσεις.

sofokleousin

Η χώρα, λίγες μόνο ημέρες μετά τις δραματικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, από τις πλέον καταστροφικές που έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, βιώνει τις τραγικές συνέπειες ακραίων πλημμυρών.

sofokleousin

Μπορεί η Ευρώπη να μην είναι στο επίκεντρο των ψηφιακών εξελίξεων και να μην καταφέρνει να ηγηθεί της τεχνολογικής καινοτομίας.

capital