Σερβία: Μειώνεται το ποσοστό των πολιτών που υποστηρίζει την ένταξη της χώρας στην ΕΕ

Σημαντική μείωση καταγράφεται στο ποσοστό των πολιτών της Σερβίας που υποστηρίζουν την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε τον Δεκέμβριο του 2022 το υπουργείο Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης της Σερβίας, διαφαίνεται ότι η ευρωπαϊκή προοπτική δεν ενθουσιάζει πλέον την πλειοψηφία του σερβικού πληθυσμού.

Εάν αύριο διεξάγονταν δημοψήφισμα με το ερώτημα: «Υποστηρίζετε την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ;», μόνο το 43% του δείγματος θα τάσσονταν υπέρ της ένταξης, ενώ αρνητικά θα ψήφιζε το 32%. Το 13% των πολιτών δήλωσε ότι δεν θα ψήφιζε και 12% είναι αναποφάσιστοι.

Σε σύγκριση με ανάλογη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε έναν χρόνο νωρίτερα, τον Δεκέμβριο του 2021, το ποσοστό ...

Δείτε επίσης

Σε μπελάδες μπαίνει η Μπαρτσελόνα αναφορικά με φερόμενες πληρωμές στον Χοσέ Μαρία Ενρίκες Νεγκρέιρα, καθώς την υπόθεση έβαλε στο «μικροσκόπιο» η UEFA.

iefimerida

Τα τέσσερα πρώτα σλοβακικά μαχητικά αεροπλάνα MiG-29 παραδόθηκαν στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Σλοβακίας.

iefimerida

Η Ελλάδα ξεπέρασε τον κοινό στόχο του ΝΑΤΟ να δαπανήσει πάνω από 2% του ΑΕΠ για εξοπλισμούς.

popaganda

Η Φινλανδία υπέβαλε αίτημα να ενταχθεί στην Ευρωατλαντική Συμμαχία τον Μάιο του 2022, μετά τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία

protothema

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος συνεχίζει να δηλώνει αθώος για την υπόθεση «Στόρμι Ντάνιελς», ισχυριζόμενος ότι η εισαγγελική έρευνα έχει πολιτικά κίνητρα

protothema

Τεταμένη είναι η κατάσταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του Εμανουέλ Μακρόν.

iefimerida

Διάγγελμα θα απευθύνει ο πρωθυπουργός ενώ συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το ζήτημα που έχει διχάσει τη χώρα

protothema

Το κρυπτονόμισμα κατέρρευσε το 2022 και ο ίδιος κατηγορείται ότι ευθύνεται για απώλειες άνω των 40 δισεκατομμύριων δολαρίων

protothema