Ο Ερντογάν απέλυσε τον επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας –Γιατί δημοσιοποίησε τα στοιχεία του πληθωρισμού!

ΟΤούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάναπέλυσε τον επικεφαλής της ΕθνικήςΣτατιστικής Υπηρεσίας (Tüik), σύμφωνα μεαπόφαση που δημοσιεύτηκε στην τουρκικήΕφημερίδα της Κυβερνήσεως τις πρώτεςπρωινές ώρες του Σαββάτου, σε συνέχειατης δημοσίευσης των ετήσιων στοιχείωνγια τον πληθωρισμό.Οεπικεφαλής της Εθνικής ΣτατιστικήςΥπηρεσίας, Σαίτ Ερντάλ Ντινσέρ, δέχθηκεπυρά μετά τη δημοσίευση των στοιχείωνστις αρχές Ιανουαρίου που έθεσαν τονετήσιο ρυθμό πληθωρισμού στο 36,1%, τουψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 19ετών.ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΗαντιπολίτευση τόνισε ότι το ποσοστόαυτό ήταν υποτιμημένο, υποστηρίζονταςότι η πραγματική αύξηση του κόστουςζωής είναι τουλάχιστον διπλάσια. ΟΕρντογάν δεν εξήγησε την απόφασή τουνα διορίσει τον Ερχάν Τσετίνγκαγια,πρώην αντιπρόεδρο της τουρκικήςτραπεζικής ρυθμιστικής αρχής ως τοννέο επικεφαλής ...

Δείτε επίσης

Την Τετάρτη (17/5) ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ αναμένεται να συναντηθεί με τους πρέσβεις της Φινλανδίας και της Σουηδίας

newsbomb

Ένας Βρετανός βουλευτής από το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον συνελήφθη ως ύποπτος για βιασμό.

iefimerida

Η πίεση στο σύστημα υγείας της Νέας Υόρκη λόγω της Covid-19 οδήγησε τις υγειονομικές Αρχές να θέσουν την πόλη σε συναγερμό.

iefimerida

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κάλεσε σήμερα όλους τους Αμερικανούς να απορρίψουν το «δηλητήριο» της λευκής υπεροχής.

iefimerida

Το Ανώτατο Δικαστήριο θα εξετάσει το θέμα αυτό στις 26 Μαΐου

athensvoice

Η πίεση στο σύστημα υγείας της Νέας Υόρκης λόγω της Covid-19 οδήγησε τις υγειονομικές αρχές να θέσουν την πόλη σε συναγερμό.

iefimerida

Ο βουλευτής συνελήφθη ως ύποπτος για σωρεία αδικημάτων, όπως άσεμνη επίθεση, σεξουαλική επίθεση, βιασμό, κατάχρηση εμπιστοσύνης και παράβαση καθήκοντος.

in.gr