Μαίνονται οι μάχες στο Σουδάν - Δεν τηρήθηκε η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός

Τα τρία τέταρτα των νοσοκομείων είναι εκτός λειτουργίας στις εμπόλεμες ζώνεςΜάχες εξακολουθούσαν να μαίνονται χθες Δευτέρα το βράδυ στο Σουδάν, παρότι η Σαουδική Αραβία και οι ΗΠΑ, που έχουν αναλάβει μεσολαβητική πρωτοβουλία, εξέφρασαν ικανοποίηση για την παράταση για ακόμη πέντε ημέρες της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που ουδέποτε τηρήθηκε και υποτίθεται πως θα επέτρεπε τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πολίτες της χώρας στα όρια του λιμού.Κάτοικοι της πρωτεύουσας, του Χαρτούμ, ανέφεραν το Γαλλικό Πρακτορείο πως βρίσκονταν σε εξέλιξη μάχες σε βόρειους τομείς κι ακούγονταν πυρά πυροβολικού στο νότιο τμήμα της πόλης πέντε εκατομμυρίων και πλέον κατοίκων. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Η ...

Δείτε επίσης

Όσον αφορά τις χώρες αναχώρησης, από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο του 2023, περισσότεροι από 102.000 μετανάστες προσπάθησαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο από την Τυνησία και 45.000 από τη Λιβύη.

real

Αναιρέθηκε η ποινή των 18 ετών για τρεις συγκατηγορουμένους του.

real

Kόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν ο στρατός να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

real

Ο Ιταλός υπουργός εξέφρασε 'ικανοποίηση για την εντατικοποίηση των προσπαθειών της Τυνησίας, ως προς την πρόληψη των αναχωρήσεων και τις επιχειρήσεις της αστυνομίας, οι οποίες τις τελευταίες ώρες οδήγησαν στη σύλληψη 124 διακινητών ανθρώπων'.

real

Κρατείτο για περισσότερους από δύο μήνες στη Βόρεια Κορέα, μετά την αιφνιδιαστική του διέλευση των βαριά στρατιωτικοποιημένων συνόρων που χωρίζουν την κορεατική χερσόνησο.

real

Ο Τοκάγιεφ δήλωσε ότι το Καζακστάν διοχέτευσε εφέτος 500.000 μετρικούς τόνους αργού πετρελαίου στην Γερμανία μέσω του ρωσικού αγωγού «Ντρούζμπα», πωλήσεις που άρχισαν αφότου το Βερολίνο αποφάσισε να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο.

flash

Τα στοιχεία αυτά ενισχύουν την πρόβλεψη ότι η Eurostat θα ανακοινώσει αύριο σημαντική μείωση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη

imerisia