Γκουτέρες για Νόμπελ Ειρήνης: Οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών είναι το οξυγόνο της δημοκρατίας

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες χαιρέτισε την απονομή του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης σε μια τριάδα εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών στην Ουκρανία, τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.«Οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών είναι το οξυγόνο της δημοκρατίας, καταλύτες για την ειρήνη, την κοινωνική πρόοδο και την οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε ο Αντόνιο Γκουτέρες, σημειώνοντας ότι ο χώρος για αυτές τις οργανώσεις «μικραίνει σε όλο τον κόσμο» όταν υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιβαλλοντικοί ακτιβιστές και δημοσιογράφοι πέφτουν θύματα «αυθαίρετων συλλήψεων, σκληρών ποινών φυλάκισης, εκστρατειών συκοφαντικής δυσφήμισης, προστίμων που παραλύουν το έργο τους και βίαιων επιθέσεων». ΚΟΣΜΟΣ  ...

Δείτε επίσης

Το μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα της Βουλγαρίας, το κεντροδεξιό GERB, εξασφάλισε σήμερα περιθώριο επτά ημερών για να προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση και να ηγηθεί της χώρας, βγάζοντάς την από το παρατεταμένο πολιτικό αδιέξοδο εν μέσω υψηλού ενεργειακού κόστους και επικείμενης οικονομικής επιβράδυνσης.

iefimerida

Η μετανάστευση είναι κοινή πρόκληση και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε μαζί, επισήμανε ο Μαργαρίτης Σχοινάς

in.gr

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς προειδοποίησε κατά της δημιουργίας ενός νέου Ψυχρού Πολέμου με τη διαίρεση του κόσμου σε συνασπισμούς και ζήτησε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την οικοδόμηση νέων συμπράξεων, σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται σήμερα, ον λάιν, από το περιοδικό Foreign Affairs.

iefimerida

Σε νέα πρόκληση που αφορά στην Κύπρο αλλά στοχεύει και στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Τουρκίας προχώρησαν οι Ενοπλες Δυνάμεις της γειτονικής χώρας.

real

Το πυροβολικό της Βόρειας Κορέας πραγματοποίησε σήμερα βολές προς τη θαλάσσια 'ουδέτερη ζώνη' που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Νότια Κορέα, ανακοίνωσε ο νοτιοκορεατικός στρατός.

real

To Κρεμλίνο ισχυρίζεται ότι το ανώτατο όριο της Δύσης στην τιμή του πετρελαίου θα αποσταθεροποιήσει τις παγκόσμιες αγορές

newsbomb

Το πυροβολικό της Βόρειας Κορέας πραγματοποίησε σήμερα βολές προς τη θαλάσσια «ουδέτερη ζώνη» που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Νότια Κορέα, ανακοίνωσε ο νοτιοκορεατικός στρατός.

iefimerida