Εξέλιξη: Η Ρωσία αποσύρει τις δυνάμεις της και έξω από τη Χερσώνα -Στην κύρια γραμμή του μετώπου στο νότο

Ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η Ρωσία απέσυρε ορισμένα στρατεύματα από πόλεις στην αντίπερα όχθη του ποταμού Ντνίπρο από την Χερσώνα, στην πρώτη επίσημη αναφορά για ρωσική απόσυρση από την κύρια γραμμή του μετώπου στο νότο.Η δήλωση περιείχε μόνο περιορισμένες λεπτομέρειες, ενώ δεν έγινε καμία αναφορά ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν διασχίσει τον Ντνίπρο. Από τότε που η Ρωσία εγκατέλειψε τη Χερσώνα, εννέα μήνες μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, ο ποταμός αποτελεί πλέον ολόκληρο το τμήμα του νότιου μετώπου.Η Ρωσία έχει ήδη καλέσει στους πολίτες της να εγκαταλείψουν τις πόλεις σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από τον ...

Δείτε επίσης

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς απηύθυνε σήμερα τα συλλυπητήριά του στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

iefimerida

Οι ρωσικές δυνάμεις ισχυρίζονται ότι έθεσαν υπό τον έλεγχο τους το χωριό Μικολάιφκα στην Ουκρανία.

iefimerida

Το ανώτατο δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ έκρινε ότι η πολιτική του να απαγορεύεται σε διεμφυλικούς να αλλάζουν το φύλο που αναγράφεται στις ταυτότητές τους έως ότου έχουν υποβληθεί σε ολοκληρωμένη χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου παραβιάζει τα δικαιώματά τους και είναι αντισυνταγματική.

iefimerida

Ερευνητής είχε προβλέψει τον σεισμό των 7,5 ρίχτερ από τις 3 Φεβρουαρίου

in.gr

Το πρακτορείο Reuters δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές τους ρωσικούς ισχυρισμούς

protothema

Πώς αντιμετωπίζουν οι Σκανδιναβοί το χιόνι και τον χειμώνα;

newsbomb

Πλάνα από τη στιγμή που δύο σέρφερς στην Αυστραλία ανακάλυψαν ένα αμάξι που βουλιάζει στο νερό και αυτοί επιβιβάζονται για να πιουν την μπύρα τους, κατέγραψε η κάμερα.

iefimerida