Βουλευτικές εκλογές στη Λετονία

Στις κάλπες πηγαίνουν σήμερα οι Λετονοί για την ανανέωση του κοινοβουλίου τους, όπου αναμένεται να διατηρήσουν επικεφαλής της κυβέρνησης τον κεντρώο πρωθυπουργό Κρισγιάνις Κάρινς.Οι λαϊκιστές, οι συντηρητικοί και το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα Αρμονία, το οποίο πρόσκειται στη ρωσόφωνη μειονότητα έχουν εξασθενήσει, ενώ επικεφαλής στις δημοσκοπήσεις είναι το φιλοδυτικό κόμμα του Κάρινς, η Νέα Ενότητα, με περίπου το 13% της πρόθεσης ψήφου. Κανένα κόμμα, ωστόσο, δεν αναμένεται να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία.Δύο ημέρες πριν από την ψηφοφορία, ο πρόεδρος Έγκιλς Λέβιτς είχε καλέσει τους πολίτες της χώρας να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία, προειδοποιώντας τους ταυτόχρονα εναντίον των κομμάτων που υποστηρίζουν το Κρεμλίνο, ...

Δείτε επίσης

Απειλητικό μήνυμα φέρεται να έλαβαν όσα παιδιά προχώρησαν σε καταγγελίες εναντίον της «Κιβωτού του Κόσμου» και του πατέρα Αντωνίου.

kosmodromio

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν υπεραμύνθηκε της απόφασής του να αποκτήσει τη ρωσική υπηκοότητα, για την οποία δέχθηκε επικρίσεις από αρκετούς.

kosmodromio

Κάθε Κυριακή σταχυολογούμε όσα έφερε η εβδομάδα που φεύγει.

kosmodromio

Τριήμερο εθνικό πένθος άρχισε να τηρείται χθες στη ΛΔ Κονγκό, μετά τη σφαγή αμάχων στο ανατολικό τμήμα της χώρας από αντάρτες.

kosmodromio

Η απάνθρωπη κατάσταση στον ιταλικό Νότο διαιωνίζεται με την ανοχή των κυβερνήσεων.

kosmodromio

Ακόμη μία στη λίστα των δολοφονημένων θηλυκοτήτων, με 19χρονη να χάνει τη ζωή της αφού πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τον σύντροφό της.

kosmodromio

Eνώ οι περισσότεροι απο τους 1.000.000 κατοίκους είχαν κοιμηθεί, μπαίνει νερό σε δεξαμενή εργοστασίου της Αμερικανικής «Union Carbide» με ισοκυανικό μεθύλιο.

kosmodromio

Η πολιτεία Κεράλα της Ινδίας θα προχωρήσει «ό,τι κι αν γίνει» με ένα λιμενικό έργο 900 εκατομμυρίων δολαρίων παρά τις αντιδράσεις.

kosmodromio