Πελάτης αρχαιοκαπήλων και το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης

Στη λίστα των…κλεπταποδόχων προϊόντων λαθρεμπορίου και αρχαιοκαπηλίας βάζει νέα δημοσιογραφική έρευνα το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης (Met) καθώς διαπίστωσε πως πάνω από 1.000 έργα τέχνης που φιλοξενεί στις αίθουσές του είναι προϊόντα εγκληματικών δραστηριοτήτων.Συγκεκριμένα οι ερευνητές δημοσιογράφοι της διεθνούς ομάδας «International Consortium of Investigative Journalists» (ICIJ) μέτρησαν 1.109 έργα τέχνης που μπήκαν από σκοτεινές διόδους στις αίθουσες έκθεσης του μουσείου ΜΕΤ τα οποία προηγουμένως ανήκαν σε «ιδιωτικές συλλογές» ανθρώπων που είχαν κατηγορηθεί ή καταδικαστεί για αρχαιοκαπηλία και συναφείς δραστηριότητες. Για τα μισά από αυτά υπήρχαν λεπτομερείς πληροφορίες για το πώς ακριβώς λεηλατήθηκαν και κλάπηκαν από τις χώρες προέλευσης ...

Δείτε επίσης

Η έρευνα έρχεται να περιγράψει ένα εφιαλτικό σκηνικό, επιπρόσθετα στους 238.000 νεκρούς στην Ε.Ε. το 2020. λόγω της μόλυνσης της ατμόσφαιρας.

kosmodromio

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να μεγαλώνει, με τα ποσοστά των αναποφάσιστων να μειώνονται.

kosmodromio

Παρήλθε ο κίνδυνος να προκληθεί τσουνάμι από τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις.

kosmodromio

Ανέφερε την πιθανότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία της Οχρίδας, με σκοπό την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου.

kosmodromio

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ αφορά φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν έως την Τετάρτη 26 Απριλίου και που το εκκαθαριστικό τους θα είναι πιστωτικό.

kosmodromio

Ο τραγουδοποιός νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, καθώς η κατάσταση της υγείας του είναι ήδη επιβαρυμένη λόγω υποκείμενων νοσημάτων.

kosmodromio

Οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του οπαδού του Άρη στη Θεσσαλονίκη, δεν έχουν έως τώρα αποδεχθεί την κατηγορία.

kosmodromio

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος μέσα στο κτίριο.

kosmodromio