Η Ουκρανία θέλει να εξάγει 5 εκ. τόνους σιτηρών κάθε μήνα

Η Ουκρανία μπορεί να εξάγει 70 εκατομμύρια τόνους σιτηρών και οσπριοειδών από την φετινή και την περσινή συγκομιδή, κάτι που θα απαιτούσε την εξαγωγή τουλάχιστον 5 εκατομμυρίων τόνων κάθε μήνα, σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Πολιτικής και Τροφίμων της χώρας, Μικόλα Σόλσκι.«Έχουμε ακόμα περίπου 18 έως 19 εκατομμύρια τόνους αγαθών που έχουν απομείνει από την προηγούμενη σεζόν. Εννοώ ότι πρέπει να εξάγουμε περίπου 70 εκατομμύρια τόνους προϊόντων κατά την διάρκεια του έτους, πριν από την επόμενη συγκομιδή. Πρόκειται για περίπου 5 εκατομμύρια τόνους το μήνα. Αυτό είναι ένα μεγάλο ποσό, αλλά οι ουκρανικές επιχειρήσεις και οι αντίστοιχοι οργανισμοί είναι εξοικειωμένοι ...

Δείτε επίσης

Ομάδες Κουβανών διαδήλωσαν χθες στην Αβάνα για 2η νύχτα, αποδοκιμάζοντας τις καθυστερήσεις στην αποκατάσταση του ρεύματος μετά τον τυφώνα Ίαν.

kosmodromio

Η αιγυπτιακή οργάνωση δικαιωμάτων Belady ζήτησε την απελευθέρωση 145 γυναικών και 89 παιδιών που φυλακίστηκαν για πολιτικούς λόγους.

kosmodromio

Σε κλοιό διαδηλώσεων η Βρετανία, όπου δεκάδες χιλιάδες σιδηροδρομικοί πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία.

kosmodromio

Στις κάλπες πηγαίνουν σήμερα οι Λετονοί για την ανανέωση του κοινοβουλίου τους, με φαβορί τους κεντρώους.

kosmodromio

Ο Ιταλός δημοσιογράφος, συγγραφέας και σχολιαστής της εβδομαδιαίας εφημερίδας L’ Espressο, Λουίτζι Ρίβα γράφει στο «Κοσμοδρόμιο» για την επόμενη ημέρα των εκλογών στην Ιταλία.

kosmodromio

Η διακήρυξη που βγήκε μετά την τριήμερη σύνοδο της ΟΥΝΕΣΚΟ στο Μεξικό ζητά μεταξύ άλλων την προστασία ευάλωτων αρχαιολογικών χώρων και την αποτροπή παράνομων ανασκαφών.

kosmodromio

Χαρακτήρισε «ιστορική» την 30η Σεπτέμβρη 2022 και δεσμεύτηκε να «κάνει τα πάντα» για να «ανεβάσει το επίπεδο ασφάλειας» σε αυτές τις τέσσερις περιοχές.

kosmodromio

Το περιστατικό έλαβε χώρα την Τρίτη κοντά στην πόλη τη Σιέρρα Μπιάνκα. Ένας άνδρας σκοτώθηκε και μία γυναίκα τραυματίστηκε.

kosmodromio