Διαβατήριο για τη Dua Lipa, φουσκωτά σκάφη για την αλβανική νεολαία

Αφορμή για τη συγγραφή του παρόντος ήταν η απόδοση στην παγκοσμίου φήμης τραγουδίστρια Dua Lipa αλβανικού διαβατηρίου. Η συμβολική αυτή κίνηση έγινε στα πλαίσια του εορτασμού των διπλών εθνικών εορτών της Αλβανίας, που στις 28 Νοέμβρη τιμά την επέτειο της ανεξαρτησίας της και στις 29 Νοέμβρη την απελευθέρωση από τις δυνάμεις του Άξονα τα έτη 1912 και 1944 αντίστοιχα. Όμως, αν θέλει κανείς να βρει μια ημερομηνία ορόσημο για την απαρχή της σύγχρονης ιστορίας της Αλβανίας, μάλλον πρέπει να ψάξει στους μήνες του καλοκαιριού. Είναι 7 Αυγούστου του 1991 και το πλοίο Vlora καταλαμβάνεται από χιλιάδες πολίτες που θέλουν με ...

Δείτε επίσης

Το πρόγραμμα της ΕΛΣ υλοποιείται με τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

kosmodromio

Η πλατφόρμα ανοίγει από την Τετάρτη, 1η Φεβρουαρίου. Η επιδότηση καλύπτει μόνον το 50% της αύξησης του επιτοκίου και όχι βεβαίως το ποσό της συνολικής δόσης.

kosmodromio

Πάνω από 40 παιδιά ηλικίας επτά ως 14 ετών ανασύρθηκαν νεκρά μετά την ανατροπή πλοιαρίου στη λίμνη Τάντα Νταμ του Πακιστάν.

kosmodromio

Τα τελευταία 3 χρόνια η ΔΥΠΑ έχει υλοποιήσει 9 προγράμματα στα Καταστήματα Κράτησης Ιωαννίνων, Μαλανδρίνου, Ελαιώνα Θήβας και Τρικάλων.

kosmodromio

Αντί για εισιτήρια... χαρτί με ονόματα, λαμβάνουν οι πολίτες για την τελετή έναρξης των δράσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

kosmodromio

Όλες οι δωρεάν παροχές για την καταπολέμηση του κορονοϊού θα μεταφερθούν στην ιδιωτική ασφάλιση και στα κυβερνητικά προγράμματα υγείας.

kosmodromio

Μέσω των Δημοτικών Ιατρείων της Αθήνας όλο τον Φεβρουάριο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, στις 4 του μηνός.

kosmodromio

Πάνω από 90 νεκροί άνθρωποι μετά την φονική επίθεση αυτοκτονίας σε τέμενος στο Πακιστάν, και τουλάχιστον 170 τραυματίες.

kosmodromio