Γρίπη: Στο 60% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στα παιδιά – Σρεπτόκοκκος και στην Ελλάδα

Το ότι φέτος η γρίπη έχει κάνει δυναμική εμφάνιση παγκοσμίως, αρκετά νωρίτερα από το συνηθισμένο και σε μια κοινωνία που έχασε την ανοσία της απέναντι στον εν λόγω ιό -λόγω επικράτησης του κορονωϊού- είναι ήδη γνωστό. Στην Ελλάδα, (όπου μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί ένας θάνατος από γρίπη), τα πολλά κρούσματα παρουσιάζονται για την ώρα στην ομάδα των παιδιών και πολύ λιγότερο στους μεγάλους. Παιδιατρικά νοσοκομεία και παιδιατρεία δέχονται ήδη πολλά κρούσματα γρίπης αλλά και λοιπών αναπνευστικών ιών. [kath-read-more post="562128508"] Σύμφωνα με την Νικολέττα Ροβίνα, επικ. Καθηγήτρια Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι γιατί τα παιδιά έχουν πιο ανώριμο ανοσολογικό ...

Δείτε επίσης

Ο ποδοσφαιριστής βρισκόταν στο διαμέρισμά του στην Καισάρεια την στιγμή του σεισμού.

real

Οι 19χρονοι μετέβησαν με δικά τους μέσα σε εφημερεύοντα νοσοκομεία, ενώ την υπόθεση ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης.

real

Ως αντίδραση στην ακρίβεια που υπάρχει στην αγορά τροφίμων και ιδιαίτερα στα προϊόντα γάλακτος, το ΙΝΚΑ - Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας ανακοίνωσε σήμερα πως, μετά από απαίτηση των καταναλωτών, ξεκινάει μποϊκοτάζ στα τυροκομικά, γαλακτοκομικά, γάλατα, γιαούρτια από 13 Φεβρουαρίου έως 20 Φεβρουαρίου 2023.

real

Εντοπίστηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

real

Την ενοχή του Πέτρου Φιλιππίδη για δύο απόπειρες βιασμού, το 2010 και το 2014 , αποφάσισε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό της Αθήνας.

real

Σε παραίτηση προχώρησε σήμερα σύσσωμος ο Σύλλογος Διδασκόντων της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, αφού εξέπνευσε η προθεσμία που είχαν δώσει προς την κυβέρνηση για την τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022, το οποίο αναγνωρίζει στους αποφοίτους δραματικών σχολών προσόντα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) εξισώνοντας τα διπλώματά τους με απολυτήρια λυκείου.

real

Οι περισσότερες κλήσεις αφορούσαν απομακρύνσεις ατόμων από ακινητοποιημένα οχήματα προς ασφαλή σημεία, ρυμούλκηση οχημάτων, κοπές δέντρων και μεταφορές νεφροπαθών σε νοσοκομεία.

real

Κόντρα στον 'αέρα' με αφορμή την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

real