Φινλανδία: Αριθμός ρεκόρ αιτούντων άσυλο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Το προηγούμενο ρεκόρ στη σκανδιναβική αυτή χώρα ήταν 32.000, κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης του 2015 Η Φινλανδία έχει καταγράψει αριθμό ρεκόρ αιτούντων άσυλο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ξεπερνώντας το ρεκόρ του 2015 κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης, δήλωσαν σήμερα οι φινλανδικές αρχές. «Στις 4 Αυγούστου, άνθρωποι που εγκατέλειψαν την Ουκρανία λόγω της στρατιωτικής επίθεσης της Ρωσίας υπέβαλαν 35.074 αιτήσεις για προσωρινή προστασία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Φινλανδική Υπηρεσία Μετανάστευσης. Περισσότεροι από 37.000 άνθρωποι είναι εγγεγραμμένοι στο σύστημα υποδοχής, «ένας αριθμός που δεν είχε ποτέ καταγραφεί». Το προηγούμενο ρεκόρ στη σκανδιναβική αυτή χώρα ήταν 32.000, κατά τη διάρκεια ...

Δείτε επίσης

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1559297602250-0-868026'); }); goo

real

Το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ 'George H.W. Bush' κατέπλευσε στη νατοϊκή προβλήτα στον κόλπο της Σούδας.

real

Οι χώρες της Μεσογείου συνεργάζονται και προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο ενός ισχυρού σεισμού που θα προκαλέσει τσουνάμι και θα πλήξει παράκτιες περιοχές τους, με πιθανότερο σενάριο ότι αυτό θα ξεκινήσει από την Ελλάδα.

real

Στην αποκάλυψη ότι είχε δύο επικοινωνίες με την Ρούλα Πισπιρίγκου προέβη ο ιατροδικαστής Θεσσαλίας, Χρήστος Κραββαρίτης.

real

Ο 39χρονος φέρεται να έχει στενή συνεργασία με το ΑΠΘ και στο παρελθόν να έχει διδάξει σε φοιτητές.

real

Μεγάλα κέρδη μοίρασε τον Σεπτέμβριο το Λαϊκό Λαχείο.

real