Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των προσφύγων

Αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σημειώθηκε το 2020, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες και τις δυσκολίες στις μετακινήσεις που προέκυψαν λόγω κορωνοϊού. Οι άνθρωποι που αναζητούν προστασία σε άλλες χώρες ή σε άλλα σημεία μέσα στην ίδια τη χώρα τους εξαιτίας πολέμων, βίας, διώξεων και παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έφτασαν σχεδόν τα 82,4 εκατομμύρια, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση της Υπατης Αρμοστείας, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα στη Γενεύη. Παρατηρείται μια επιπλέον αύξηση της τάξεως του 4% από τον ήδη πολύ υψηλό αριθμό των 79,5 εκατομμυρίων ξεριζωμένων στα τέλη του 2019. Οσον αφορά ...

Δείτε επίσης

Τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη είναι 303 σε ένα 24ωρο από το σύνολο των 2696 που καταγράφηκαν στη χώρα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

news247

Παρακολουθήστε ζωντανά τις ανακοινώσεις για την πορεία της πανδημίας από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

news247

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των 905 νέων κρουσμάτων στην Αττική την Πέμπτη.

news247

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για κρούσματα, θανάτους και διασωληνωμένους, σήμερα Πέμπτη 29 Ιουλίου.

kathimerini

Ο χάρτης του ECDC δημοσιεύεται κάθε Πέμπτη και βασίζεται στα δεδομένα που δίνουν στο ευρωπαϊκό σύστημα παρακολούθησης τα ίδια τα κράτη-μέλη.

news247

«Όλοι μας θέλουμε τα σχολεία μας να λειτουργήσουν τον Σεπτέμβριο, δια ζώσης, κανονικά. Επίσης όλοι μας θέλουμε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό της χώρας και οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, να λειτουργήσουν σε πλαίσιο μέγιστης δυνατής ασφάλειας. Επίσης, θέλω να πιστεύω ότι όλοι μας θεωρούμε το εμβόλιο το πιο σημαντικό όπλο κατά αυτής της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης», ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, εισηγούμενη στην Ολομέλεια την τροπολογία που αφορά στους εμβολιασμούς και εργαστηριακούς ελέγχους Covid για τους εκπαιδευτικούς.

kathimerini

Άνδρες της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων εντόπισαν τη σορό του Ανδρέα Μποτονάκη, στο λόφο της Γορίτσας στο Βόλο. Ο 31χρονος αγνοείτο από τις 21/7.

news247

Δεν είναι καλά τα νέα για την Ελλάδα στους εβδομαδιαίους χάρτες ECDC, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της χώρας έχει κοκκινίσει.

kathimerini