Αποχωρούν 26 ανώτατοι και ανώτεροι δικαστές και εισαγγελείς

Τελευταία ημέρα σήμερα του τρέχοντος δικαστικού έτους καθώς αποχωρούν λόγω συμπλήρωσης του ανωτάτου συνταγματικού προβλεπόμενου ορίου ηλικίας, που είναι το 67ο έτος, συνολικά 26 δικαστές και εισαγγελείς από τον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας. Αντίθετα, από το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν αποχωρεί κανένας δικαστής.Ειδικότερα, από τον Άρειο Πάγο αποχωρούν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, 5 αντεισαγγελείς, 5 αντιπρόεδροι και 11 αρεοπαγίτες. Μεταξύ αυτών που αποχωρούν είναι και η αρεοπαγίτης ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου στην υπόθεση της Vovartis, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου.Παράλληλα, από το Συμβούλιο της Επικρατείας αποχωρεί ο πρόεδρός του, ο οποίος είναι τακτικό μέλος του Δικαστικού ...

Δείτε επίσης

Από το Συντονιστικό δόθηκε εντολή να σπεύσουν στην περιοχή τα πιο κοντινά διαθέσιμα οχήματα, ενώ από αέρος, μετά τα δύο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας, σηκώθηκαν και τρία Air Tractor.

real

Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα, Δευτέρα 8 Αυγούστου σύμφωνα με το εορτολόγιο.

dokari

Η αλληλουχία των αποκαλύψεων που οδήγησαν στην παραδοχή ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

kathimerini

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς τα μελτέμια του Αυγούστου έχουν αποδειχθεί στο παρελθόν καταστροφικά.

kathimerini

Ένα μπουρίνι στάθηκε η αιτία ώστε η κοπέλα να αποκοπεί, για άγνωστο λόγο, από το σχοινί έλξης, με αποτέλεσμα να πέσει στο νερό στην περιοχή ανάμεσα σε Σύβοτα και νότια Κέρκυρα.

kathimerini

Στην ανάρτηση του πολεοδομικού – ρυμοτομικού σχεδίου, το οποίο οριστικοποιεί τα οικοδομικά τετράγωνα, τους κοινόχρηστους χώρους και τις υποδομές στο Μάτι, στο Κόκκινο Λιμανάκι και στην ευρύτερη πυρόπληκτη περιοχή, προχώρησε την Παρασκευή το υπουργείο Περιβάλλοντος.

kathimerini

Το επικίνδυνο «κοκτέιλ» Hot-Dry-Windy αυξάνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς σε όλη τη χώρα.

kathimerini

Σε ηλικία 85 ετών πέθανε η ηθοποιός Ντόρα Κωστίδου, όπως έκανε γνωστό μέσα από το Facebook ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

dokari