Συνδικάτα: Ας μη χαθεί το ραντεβού με την ιστορία

Στο κρισιμότερο σταυροδρόμι αποφάσεων της τελευταίας δεκαετίας βρίσκονται τα συνδικάτα, καθώς η στάση και οι διεκδικήσεις τους θα επηρεάσουν (θετικά ή αρνητικά, κατά περίπτωση) τις επόμενες γενιές εργαζομένων.«Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση», κατά τον «μεγάλο τιμονιέρη» Μάο και δεν θα ήταν υπερβολικός ο ισχυρισμός ότι η  συγκυρία, ευνοεί το Συνδικαλιστικό Κίνημα, καθώς ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η πληθωριστική κρίση  η χώρα έχει εισέλθει σε προεκλογική περίοδο, ενώ τα συνδικάτα έχουν προγραμματίσει εντός των επομένων ημερών  κορυφαίες συλλογικές διαδικασίες, προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματα τους.Το Σαββατοκύριακο, θα πραγματοποιηθεί το 32ο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.Πρόκειται για την μεγαλύτερη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση ...

Δείτε επίσης

Δεν αποκλείεται να παγώσει τη διαδικασία ψήφισης το πολύκροτου νομοσχεδίου δικαστικών μεταρρυθμίσεων τείνοντας χείρα διαλόγου στην αντιπολίτευση.

kosmodromio

Σήμερα το απόγευμα στις 18.30 σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Γάλλους εργάτες – απεργούς, οι οποίοι αγωνίζονται κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης του Μακρόν.

kosmodromio

Έλλειψη οδηγών, τεχνικών, σταθμαρχών, συρμών και ανταλλακτικών, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων.

kosmodromio

«Φλέγεται» το Παρίσι από τις αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες, τα μπλόκα και τις απεργιακές φρουρές, καθώς ο Μακρόν επιμένει στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

kosmodromio

Συγκέντρωση την Κυριακή με αφορμή την επανέναρξη των εργασιών στο μεταλλείο της Eldorado Gold.

kosmodromio

Ηχηρή παρέμβαση ακτιβιστών σε ομιλία του Άντονι Μπλίνκεν στη Γερουσία όπου ζήτησαν τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και εναντιώθηκαν στις πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ.

kosmodromio

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ θα βρεθεί στις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα για ασφαλιστικό και συντάξεις, που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν.

kosmodromio

Σε ψήφισμα γύρω από το θέμα της Μυκόνου κατέληξε μετά τη σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευσή του ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ Αττικής, Στερεάς και Νήσων.

kosmodromio