«Σαν τον Ζαπάτα και τον Τσε;»

«[…]που μας ξεκαθάρισαν τα πράγματα στο μυαλό»Δεν είναι αρκετά συχνή τα τελευταία χρόνια η συνάντηση, εντός της ελληνικής εκδοτικής επικράτειας, με βιβλία που μπορούν να ανοίξουν εναλλακτικούς δρόμους στην πολιτική φαντασία. Με αφηγήσεις ή μελέτες που καταπιάνονται με τη θεωρία και την  ιστορία ως δρώσες δυναμικές και δυνατότητες, χρησιμοποιώντας εργαλεία και μεθοδολογίες που συγκροτούνται εν τω γίγνεσθαι και σε ανταπάντηση στην πραγματική σύγχρονη κίνηση. Το σκοτεινό φάσμα της ήττας (διά της εκπροσώπησης, αλλά –κακά τα ψέματα- και αυτοτελώς) του μεγάλου κύκλου των πολιτικών αγώνων της περιόδου 2006-2015, αλλά και μια γενικότερη «δυτικοκεντρική» τάση που είχε υπερισχύσει μέχρι πρόσφατα στις προσπάθειες ...

Δείτε επίσης

Οι καθηγητές και οι καθηγήτριες της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου υπέβαλαν την παραίτησή τους - Φωτορεπορτάζ του Κωνσταντίνου Ζήλου.

kosmodromio

Κάθε δυνατή βοήθεια για τους σεισμόπληκτους δέχεται από αύριο η πρεσβεία της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας στην Αθήνα.

kosmodromio

Νομικοί εκφράζουν μεγάλη αμφιβολία για το κατά πόσο στέκει η καταδίκη του Χάινερ Μπίκερ. Μια υπόθεση που αντιμετωπίζεται ως προσβολή του δικαιώματος στην ελεύθερη έκφραση.

kosmodromio

Ο πρόεδρος των Νήσων του Σολομώντα, Ντανιέλ Σουϊντάνι, έχασε την ψήφο εμπιστοσύνης και ανατράπηκε από την αντιπολίτευση λόγω της επικριτικής στάσης του απέναντι στην Κίνα.

kosmodromio

48ωρη απεργία από σήμερα έως τα ξημερώματα της Πέμπτης έχει εξαγγείλει η ΠΝΟ.

kosmodromio

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος έχει κηρύξει 24ωρη πανκαλλιτεχνική απεργία με συγκέντρωση στο Υπουργείο Πολιτισμού στις 12 το μεσημέρι.

kosmodromio

Με πρόφαση το ισχύον χουντικό καταστατικό λειτουργίας των πολεμικών μουσείων, γίνεται έξωση στην αντιδικτατορική έκθεση, χώρος που κάποτε ήταν το ανακριτικό της ΚΥΠ.

kosmodromio

Η αντάρτικη ομάδα δήλωσε ότι ο πιλότος δεν θα αφεθεί ελεύθερος έως ότου η κυβέρνηση της Ινδονησίας αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Δυτικής Παπούας.

kosmodromio