Πρόοδος στις ειρηνευτικές συνομιλίες της Κολομβίας με τους αντάρτες του ELN

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης της Κολομβίας και της ανταρτικής ομάδας ELN κατέληξαν σε ένα πρώτο σημείο συμφωνίας, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, μεταδίδει το BBC.Ο Πρόεδρος Γκουστάβο Πέτρο έκανε τις παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην επαρχία της Δυτικής Αντιόκιας.Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα πρέπει να εξασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή στα εδάφη τους στην επαρχία των ιθαγενών που εκτοπίστηκαν λόγω της σύγκρουσης, είπε.Η σύγκρουση στην Κολομβία κράτησε σχεδόν 60 χρόνια.Ο αριστερός Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός (ELN) είναι η τελευταία ομάδα ανταρτών που εξακολουθεί να δραστηριοποιείται στον πόλεμο και δεν έχει ακόμη επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός.Τον περασμένο μήνα, ...

Δείτε επίσης

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους το Σάββατο για πέμπτη συνεχή εβδομάδα για να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβέρνησης Νετανιάχου.

kosmodromio

Σπουδαστές οι οποίο αντιδρούν στο Προεδρικό Διάταγμα προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου του Εθνικού Θεάτρου.

kosmodromio

Κινητοποίηση διαμαρτυρίας ενάντια στην κακοποίηση και εκμετάλλευση των ζώων το Σάββατο έξω από τις  εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η έκθεση Zootechnia.

kosmodromio

Συνθήματα και πανό από τον Ρουβίκωνα στα κεντρικά γραφεία της ΑΑΔΕ, ενάντια στις τακτικές πλειστηριασμών και κατασχέσεων της Αρχής.

kosmodromio

Αύξηση μισθών και καλύτερες συνθήκες εργασίας ζητούν τα συνδικάτα Aslef και RNT.

kosmodromio

«Νομίζετε πως ορίζετε τις ζωές μας;» Η καθηλωτική ανάρτηση του τραγουδοποιού για τον αγώνα των καλλιτεχνών.

kosmodromio

Η απόφαση του Εφετείου Αθηνών απέρριψε την προσφυγή του Βορίδη, με την νίκη των μηχανικών στις ΥΔΟΜ να είναι πλέον ξεκάθαρη.

kosmodromio

Στο κρισιμότερο σταυροδρόμι αποφάσεων της τελευταίας δεκαετίας βρίσκονται τα συνδικάτα, καθώς η στάση και οι διεκδικήσεις τους θα επηρεάσουν τις επόμενες γενιές εργαζομένων.

kosmodromio