Μαζική πορεία στην Αθήνα στο πλευρό της Γεωργίας Μπίκα

Πλήθος γυναικών και νεαρών ανδρών πραγματοποίησαν απόψε πορεία στο κέντρο της Αθήνας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα εννιά γυναικείων οργανώσεων και συλλογικοτήτων σε ένδειξη συμπαράστασης στο πλευρό της Γεωργίας Μπίκα που, όπως έχει καταγγείλει, έπεσε θύμα βιασμού σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.Με τη συνοδεία μουσικών οργάνων και συνθήματα γεμάτα παλμό, το πλήθος των διαδηλωτών βροντοφώναξε συνθήματα όπως: «Η πατριαρχία βιάζει και σκοτώνει», «Στο σπίτι, στη δουλειά καμία μόνη».Φώναξαν επίσης συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας με αφορμή την αποτρόπαιη επίθεση της αστυνομίας με χειροβομβίδα κρότου λάμψης σε 20χρονο φοιτητή προκαλώντας του σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.Οι διαδηλωτές και οι γυναικείες ...

Δείτε επίσης

Φεβρουάριος: υπό φυσιολογικές συνθήκες το νησί βρίσκεται στο απόγειο της τουριστικής περιόδου. Μόνο που το 2022 είναι το ακριβώς αντίθετο της «φυσιολογικής χρονιάς».

kosmodromio

Ρατσιστική βία με τρανσφοβικό πρόσημο καταγγέλλει γυναίκα στην Πάτρα, με την αναλγησία των αρχών να την εκθέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

kosmodromio

Το πρόβλημα είναι πολιτικό. Ειδικά όταν αναφερόμαστε σε μία χώρα, απόλυτα διαιρεμένη σ’ ό,τι αφορά τα ζητήματα μνήμης.

kosmodromio

Η κυβέρνηση του Ισημερινού και οι αυτόχθονες ηγέτες των διαδηλώσεων κατέληξαν σε συμφωνία με εκπλήρωση μέρους των αιτημάτων των διαδηλωτών.

kosmodromio

Εφετείο στο Παρίσι απέρριψε την απέλαση δέκα παλαίμαχων Ιταλών ακτιβιστών, που κατηγορούνταν για την πολιτική τους δράση στα ζοφερά «μολυβένια χρόνια» του ‘70.

kosmodromio

Pushback στον ρατσισμό και τον πόλεμο, 1, 2 και 3 Ιουλίου στην Πανεπιστημιούπολη.

kosmodromio

Στις 4 Σεπτεμβρίου αναμένεται να τεθεί σε δημοψήφισμα το τελικό σχέδιο που κατέθεσε προς έγκριση η Συντακτική Συνέλευση.

kosmodromio

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στη σφαγή στη Μελίγια διοργανώνει το ΠΑΜΕ αύριο στην πρεσβεία του Μαρόκου.

kosmodromio