Έρωτας και αναρχία: Γενιά από εύφλεκτα υλικά

Την καλησπέρα μου σε όλες τις απελπιστικά αγανακτισμένες υπάρξεις.«Αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερη ενδιαφέρον είναι η διάλυση των ορίων που βρίσκονται ανάμεσα στο υποκείμενο και το αντικείμενο. Το υποκείμενο βρίσκεται σε μια διαρκή αναζήτηση. Ενδιαφέρεται να εννοήσει την ύπαρξή του. Αυτή είναι η βασική διαφορά του απ’ το αντικείμενο, που καθόλου δεν μπαίνει σε μια τέτοια αναζήτηση. Το αντικείμενο υπ’  αυτό το πρίσμα φαίνεται να την αρνείται την ύπαρξή του. Θυμάστε τον πίνακα του Μαγκρίτ; Το φιλί; Εκείνον που δείχνει δύο ερωτευμένους κουκουλοφόρους να φιλιούνται. Οι εραστές σ’ αυτόν τον πίνακα γίνονται οι κουκούλες τους. Είναι ερωτευμένοι, δεν έχουν σημασία τα ...

Δείτε επίσης

Οκτώ γραφεία της διεθνούς οργάνωσης κατέθεσαν μήνυση κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

kosmodromio

Τα λείψανα του ιδρυτή του κινήματος των «Φαλαγγιστών» αφαιρούνται από το περιβόητο μαυσωλείο που έχτισε ο Φράνκο, σε μια προσπάθεια εκδημοκρατισμού της ιστορικής μνήμης.

kosmodromio

Δρἀση του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου στην πρεμιέρα της παράστασης «Μήδεια» ενάντια στη συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων μουσικών από τη διοίκηση της Λυρικής.

kosmodromio

Κάλεσμα σε μαζική κινητοποίηση την Κυριακή ενάντια στο «έγκλημα που σχεδιάζεται από τα αρπακτικά της αγοράς ενέργειας» στο Εθνικό Πάρκο του Δάσους Δαδιάς.

kosmodromio

Σειρά εκδηλώσεων για τα 10 χρόνια κατάληψης στο μοναδικό αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της χώρας το τελευταίο τριήμερο του Απριλίου.

kosmodromio

Αποχωρούν μεγάλες εταιρίες από την Συνομοσπονδία CBI μετά από ρεπορτάζ για βιασμούς και παρενοχλήσεις εργαζόμενων γυναικών.

kosmodromio

Η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 12 και μισή στο μετρό Κορυδαλλού και η πορεία θα κατευθυνθεί προς τις φυλακές.

kosmodromio

Η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 12 και μισή στο μετρό Κορυδαλλού και η πορεία θα κατευθυνθεί προς τις φυλακές.

kosmodromio