Β' Βαλκανικός Πόλεμος: Πώς ξεκίνησε και πώς τερματίστηκε ο πόλεμος που διπλασίασε την ελληνική επικράτεια

Η απόρρητη αλληλογραφία και τα κρίσιμα γεγονόταΣαν σήμερα, στις 10 Αυγούστου 1913 (28 Ιουλίου με το παλαιό ημερολόγιο), υπογράφεται η Συνθήκη του Βουκουρεστίου. Πρόκειται για τη συνθήκη με την οποία τερματίζεται ο Β’ Βαλκανικός Πόλεμος (Ιούνιος – Ιούλιος 1913). Νικητές είναι η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Σερβία και το Μαυροβούνιο και ηττημένη η Βουλγαρία.Όλοι τους, ήταν οι νικητές του Α’ Βαλκανικού Πολέμου ενάντια στην παραπαίουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία, που είχε ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 1912 και είχε ολοκληρωθεί με τη Συνθήκη του Λονδίνου, τον Μάιο του 1913.«ΤΟ ΒΗΜΑ», 18.6.2006, Ιστορικό Αρχείο «ΤΟ ΒΗΜΑ» & «ΤΑ ΝΕΑ»Tα προεόρτια και ο Α’ ΒαλκανικόςΌπως αναφέρει ...

Δείτε επίσης

«Σπρώχνω την πόρτα, ανοίγει. Βρίσκομαι μέσα σε απόλυτο σκοτάδι. Ακούω ανάσες…»

in.gr

«Δεν εσήκωσαν ούτε ένα δάκτυλον δια να διαμαρτυρηθούν, δεν έλαβον χώραν ταραχαί και επαναστάσεις»

in.gr

Οι μαρτυρίες, τα αποτελέσματα της έρευνας και η ομολογία

in.gr

«H ζέστη δεν πρέπει να είναι πρόφαση για να δείχνετε δημόσια τα μαλλιά σας»

in.gr

«Δεν συμφώνησα ποτέ με τον όρο ‘κυνικός’ ο οποίος συχνά αποδίδεται στους ήρωές μου. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο ‘κυνικός’ και στο ‘σκεπτικός’, κάτι που πιστεύω ότι είμαι και στη ζωή μου»

in.gr

«Οι νέοι άρχισαν να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο, το μελοποιημένο από το Μίκη Θεοδωράκη ποίημα του Σεφέρη "Άρνηση" και το κρητικό δημοτικό τραγούδι "Πότε θα κάνη ξαστεριά"»

in.gr